Кирил и 100.000 Руса литијом обиљежили убиство царске породице Романових

У знак сјећања на трагични догађај 1918. године – убиство посљедњег руског цара Николаја Другог Романова и његове породице, у Свердловској области прошла је литија од око 100.000 људи из разних региона коју је предводио патријарх московски и све Русије Кирил.

уторак, јул 17, 2018 / 11:07

Обиљежавање је почело поноћном литургијом у Храму на крви у Јекатеринбургу, мјесту гдје су стријељани Романови, а потом су вјерници кренули ка Ганиној јами – рудницима гдје су 100 година скривана тијела цара, његове супруге, њихово петоро дјеце и слуга који су убијени заједно с њима.

Тужна поворка прешла је скоро 21 километар за мање од четири сата, преноси руски "Први канал".

"Шта се десило са нашим народом? Земља је била пуна цркава, сви људи су били крштени, зашто се то догодило, зашто су убице повукле обарач?", упитао се патријарх Кирил.

Посмртни остаци царске породице пронађени су тек прије неколико деценија. Дуго је трајала расправа о томе коме они припадају и на крају је Истражна комисија саопштила да је нова генетичка експертиза потврдила да је ријеч о царској породици.

На данашњи дан прије 100 година у Јекатеринбургу је звјерски убијен посљедњи руски цар Николај Други Романов и његова породица. Данас се на мјесту злочина налази Храм на крви, а Руска православна црква је 2000. године чланове убијене царске породице прогласила за свете новомученике.



8 КОМЕНТАРА

  1. Данас су се навршиле 72 године од када су, Ј.Б.Тито и српски изроди, исто на звјерски начин, као што су страдали Романови,( комунисти је својствен злочиначки начин рада) стријељали армијског генерала, начелника штаба Врховне команде Југословенске војске и минстра војске, морнарице и ваздухопловста Краљевине Југославије у Другом свјетском рату. Посмртни Чичини остаци никад нису нађени, а племенита и напаћена генералова душа више од седам деценија лута Краљевом земљом тражећи мир и спокој међу милионима невино уморених српских праведника. Је ли ико прислужио свијећу овом Божјем праведнику?. Несрећне Србе историја не интересује, живе од данас до сутра обезглављени и без икаквог дугорочног циља. Зато, поред осталог, и нестају и пропадају.

    1. „Несрећне Србе историја не интересује“….

      Вараш се Тодоре,зар нисмо синоћ код Марића имали величанствен час из историје, нова открића,.. деда му тражио повратак краља, па одлежао 3г,… шта би ми данас без таквог потомка да је деда, нед’о Бог „заглавио дубље“…

      само још не могу докучити чији су и које боје потомци који полажу вијенце и роне сузе на бисти Романова у БЛ(Ђокић и Савановић)…да нису можда Лењинови сљедбеници???!!!

  2. Nisam se nikada potrudio da upamtim ovaj datum ali plemenita Čičina duša je svuda oko nas da nas opominje na srpski nesoj.
    Baš juče na semaforu gledam nečovjek gura biciklo. Inače veliki gazda u vrijeme srbovanja.
    Izvršilac rušenja spomenika našem Čiči kako bi se konačno udario pečat na ukidanje Bulevara Đenerala Draže u Brčkom.
    Za siću su našli izvršioca koji će sutra da pukne rat opet svojim poslodavcima Bošnjacima prvi uletiti u kuće da ponovo zagazdi.
    Inače bošnjačka politika sve srpske zlikovačke porodice drže u životu i pomažu na svaki način.
    Čudno ali ima tu neka veza koja ih spaja,možda su braća po materi?
    Rodila ih je ista majka zla, pa našeg Čiču zajedno ruše.

  3. Teško je odrediti šta je tužnije,to što rusi KGB- ovskog pajaca zovu Bog ili mi srbi koji smo doživjeli da Maskota na srpskom kraljevskom dvoru prima Seku Aleksić.
    Kada bi kod nas državna politika odlučila cirkusati kao ruska politika Udbaš bi na litiji mogao u svakom trenutku okupiti 10000 komunističko partizansko zlikovačke kopiladi da kao plaču nad komunističkim zločinima.

  4. Нису за девастацију свега што подсјећа на бесмртног Чичу потребни несрби, СНСД-ова власт је ономад, на челу са Николом Крагуљем чим је дошла на власт у Градишци одмах промјенила име улици која је носила Чичино име.

  5. 2006 године, на 60-ту годишњицу страдања ђенерала Михаиловића, београдске вечерње новости су одбиле да на четвртини стране објаве помен ђенералу који сам уредно платио, због наводне политичке поруке коју сам у истом послао. Наиме текст помена је гласио:

    ПОМЕН НА НАШЕГ БЕСМРТНОГ ЧИЧУ
    Чича, жао нам је што морамо да реферишемо, да и 60 година након твог страдањ Српством владају они који су те смакли. Чича командуј, ми смо заувијек твоја војска.

    Прву реченицу су потпуно избацили, и објавили само другу.

    1. Добро јутро Кристифоре,

      ти тек 2006.године открио да је забрањено помињати Чичу у Србији.

      Па да те мало подсјетим када је прва забрана била:

      http://www.srpskarec.rs/pdf/001.pdf

Оставите одговор