Унутармуслиманско просјачко-предизборно нагуравање око Сребренице у Српској

Бивши начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић рекао је да је предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић у разговорима након Инвестиционо-развојне конференције у новембру 2015. године говорио о два милиона КМ за ту општину.

уторак, јул 17, 2018 / 10:55

"Он је у свом говору на конференцији рекао да ће од тада представљених 12 пројеката подржати неке, али у даљим кореспонденцијама рекао је да су то два милиона КМ. Не знам откуд сад да није рекао", изјавио је Дураковић за "Дневни аваз".

Звиздић је јуче на конференцији за новинаре у Сарајеву изјавио да никад није рекао да ће бити издвојена два милиона КМ за инфраструктурне пројекте у општини Сребреница.

"Свечано обећавам да ће Савјет министара издвојити два милиона КМ одмах сутра ако ми ико нађе моју изјаву да сам то рекао. Нигдје не постоји, нити сам икада рекао да ће Савјет министара дати два милиона КМ, него сам рекао да ћемо помоћи Сребреници", додао је Звиздић.

Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је да пуна два мјесеца чека одговор предсједавајућег Савјета министара Дениса Звиздића и његовог замјеника Мирка Шаровића на посланичко питање када ће Савјет министара испунити обећање из 2015. године и општини Сребреница уплатити два милиона КМ помоћи за реализацију инфраструктурних пројеката.

"Питање сам поставио 16. априла и одговор чекам два мјесеца. Општина Сребреница, упркос бројним ургенцијама, обећана средства чека три године, а Звиздић и Шаровић ћуте. Сада сам више него сигуран да Звиздић неће да уплати та средства јер је начелник општине 2016. године постао Србин Младен Грујичић, док Шаровић, као и обично, ћути и одобрава Звиздићеве одлуке", рекао је Кошарац 14. јула Срни.

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић изјавио је Срни да Савјету министара никада није предочено да је неко у име ове институције на Инвестиционо-развојној конференцији 2015. године у Сребреници обећао издвајање два милиона КМ за развој те локалне заједнице.

Начелник општине Сребреница Младен Грујичић изјавио је Срни да није тачно да Шаровић није упознат да су из Савјета министара БиХ обећана два милиона марака за помоћ Сребреници, те нагласио да општина посједује доказе о кореспонденцији која је вођена.

Према његовим ријечима, средства од два милиона КМ на инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници, у новембру 2015. године, обећао је предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић, рекавши да ће подржати локалне инфраструктурне пројекте.

Током Ивестиционо-развојне конференције, која је одржана у новембру, 2015. године, најављена су и обећана улагања од 13 милиона КМ за конкретне пројекте.

Тадашњи премијер Србије Александар Вучић обећао је пет милиона евра за инфраструктурне пројекте и новац је у неколико транши и исплаћен. Направљени су дјечији вртић, двије производне хале, те дио магистралног пута.



Оставите одговор