Говедарица скокнуо до Иринеја у Нови Сад

Срби су један народ, и треба да изражавамо највеће јединство које је потребно српском народу у борби за бољу будућност, поручио је лидер Српске демократске странке Вукота Говедарица данас у Зрењанину.

субота, јул 14, 2018 / 20:17

Говедарица је заједно са градоначелником Зрењанина Чедомиром Јањићем присуствовао освештању новосаграђеног храма Светог Николе које је служио Патријарх српски Иринеј.

"Градећи храмове, градимо сами себе, а најбитније да Срби тиме показују свој идентитет хришћански и православни. На овај начин видимо да смо један народ са двије стране ријеке
Дрине, и народ који никада неће прихватити да се дијели и који је свјестан да те границе непредстављају никакву баријеру", рекао је Говедарица новинарима.

Он је подсјетио да је храм Светог Николе први који је изграђен после два вијека. "Градоначелник Јањић ући ће у историју јер је након два вијека дочекао у Зрењанину да се сагради црква, али и да након толико времена Зрењанин посјети Патријарх", рекао је Говедарица.

Патријарх српски Иринеј поручио је након освештења храма да је данас радост цијелог српског народа, како овога који је остао у овој нашој дивној отаџбини тако и онога који је силом прилика отишао далеко од своје отаџбине.

"Нема радоснијег ни већег догађаја када народ Божији подиже нови дом, а дом Божији је дом свих нас", поручио је Иринеј.

Након освештања храма Говедарица се састао са Његовом Светости Патријархом Иринејем и разговарао о тренутној ситуацији у Републици Српској. Говедарица је том приликом Патријарху Иринеју рекао да је Република Српска светиња српског народа и највећа српска побједа у последњих 100 година.



Оставите одговор