Шешић пратио шта Шпирић прича у Дневнику РТРС

Посланик Српске демокатске странке у Народној скупштини Републике Српске Давор Шешић означио је као тенденциозне изјаве потпредсједника СНСД-а Николе Шпирића које је изнио синоћ у Дневнику на Радио-телевизији Републике Српске.

петак, јул 13, 2018 / 16:52

Шешић је казао да је једина политика Савеза независних социјалдемократа креирање унутрашњих и спољних непријатеља за потребе предизборних кампања и да Никола Шпирић опет показује да својој странци служи само за прљаву кампању и изношење неистина, и да би без тога његова сврха у СНСД-у била беспредметна.

"И док бунца на "јавном сервису" Републике Српске о одговорности СзП и СДС за мигрантску кризу; кажем бунца јер та прича заиста сулудо звучи, Шпирић неће да погледа редове испред страних конзулата и амбасада испред којих свакодневно стоји младост Републике Српске чекајући карту у једном правцу" – рекао је Шешић.

Шешић је истакао да је Никола Шпирић последња особа која може да говори о НАТО интеграцијама с обзиром да је као Предсједавајући Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ лично 2005 године потписао Закон о одбрани БиХ а 2008 године потписао више докумената за интензивирање дијалога између БиХ и НАТО.

"Стварна истина о путу БиХ у НАТО је управо у чињеници да на свим документима који се тичу НАТО-а стоје потписи Николе Шпирића и Небојше Радмановића, а данас се Шпирић посипа пепелом због свега што је урадио и потписао док је обављао функцију предсједавајућег Савјета министара БиХ" – рекао је Шешић.

Шешић је нагласио да су Шпирићеве изјаве у вези са смрти Давида Драгичевића и вишемјесечним окупљанима грађана Бања Луке на којима само траже правду и истину, више него злонамјерне и ослобођене било какве људскости и срама.

"Анкетни одбор је закључио исто оно што је Тужилаштву требало три мјесеца да закључи а то је да је Давид Драгичевић убијен а Шпирић својим злурадим изјавама о некаквим "револуцијама у најави" чини увреду оцу који је изгубио сина, свим члановима "Правде за Давида" али и сваком нормалном и осјећајном човјеку у Републици Српској" – закључио је
Шешић.



Оставите одговор