Тања Ђаковић: На позив за израду Стратегије, Академија је тражила столице и намјештај

Поводом текста Арсена Чаркића "Бања Лука као престоница културе дилентантизма", огласила се и помоћница министра просвјете и културе, демантујући наводе да Академија умјетности није била укључена у пројекте.

петак, јун 22, 2018 / 12:52

Свака част ономе ко "смије и умије да напише”, а било би лијепо и кад би то што пише било истинито.

Министарство је и приликом израде Стратегије развоја културе Републике Српске и приликом израде Закона о култури тражило стручно мишљење представника Академије умјетности. Поставили смо конкретна питања у вези са образовањем у области умјетности (који су проблеми, приједлози како унаприједити образовање у области умјетности…)

Колеге из министарства су неколико пута ишли на Академију и тражили да се укључе и доставе своје приједлоге. Одговор који смо добили (у писаној форми), након константног инсистирања да се укључе у израду Стратегије, био је да им за боље образовање требају нове столице и други намјештај…

А кад се већ цитирају годпоЏе из министарства, било би лијепо написати име и презиме оне која је то изјавила, овако је, у најмању руку, некоректно.

И да, јако је тешко формирати комисију за оцјену пројеката, јер је већина запослених на Академији истовремено учесник у неком пројекту.



Оставите одговор