Шпирићева одзбуњујућа изјава против СЗП

Потпредсједник СНСД-а Никола Шпирић сматра да Савез за промјене не престаје да збуњује јавност у Републици Српској, која очекује да им почасни или актуелни предсједник ПДП-а Младен Иванић или Бранислав Бореновић објасне да ли се треба борити за интересе Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/ или треба ћутати, јер око тога одлучују Бошњаци и Хрвати.

недеља, јун 10, 2018 / 23:32

"Иванић, који је српски члан Предсједништва БиХ, изјављује како се не треба мијешати у политичке сукобе Бошњака и Хрвата и тиме потврђује да би и наредне четири године ћутао у Предсједништву када би се којим случајем десило да побиједи", рекао је Шпирић Срни.

Иако је побједа Иванића на предстојећим изборима "немогућа мисија", каже Шпирућ, добро је да је он саопштио да ће и у овом случају наставити да води политику са сигурне дистанце као посматрач у чему му је, како каже, прошао и овај мандат.

Шпирић сматра да је Бореновић "за српске листе, само, тобоже у борби за равноправност у ФБиХ, док кадрови Савеза за промјене нису у стању да формирају комисије у којима би требало да учествују Срби, иако им то закон гарантује".

"У свим овим конфузијама са народом, /лидер СДС-а/ Вукота Говедарица, у недостатку властитог самопоуздања пореди снагу Савеза за промјене са снагом СНСД-а. На њиховим скуповима, умјесто чињеница, слушамо Гримове бајке, јер су и сами свјесни да нити у властитом сну не могу побиједити Милорада Додика и Жељку Цвијановић", нагласио је Шпирић.



5 КОМЕНТАРА

  1. СНСД је на примјеру (не)конститутивности Срба у кантонима са хрватском већином открио своје право лице и брутално издао Србе у ФБиХ, зато је тешко лицемјерје да они по овој теми било кога прозивају. Али добро, то је ипак Никола Шпирић, па нита боље нисмо ни могли очекивати.

    1. Ало, о чему ти то?

      СДС је странка која нема и никад није имала ни један одбор, нити је икада имала пријављену листу за било коју општину у ФБиХ. Да није СНСД покрио тај простор и сада би имали несрбе на начелничким мјестима у Дрвару, Гламочу и Грахову.

      И сад одједном ви борци за Србе у ФБиХ!?

      Чак сте у толикој бризи за те људе пропустили да сами нешто предузмете него сте сачекали да вам Руменко напише захтјев за конститутивност.

      Наравно да Руменко није пропустио прилику да у целофан српске конститутивности умота главни производ – босански језик.

      Глупи сте до бола…

  2. Да није СНСД покрио тај простор

    Na obiteljskom imanju u mjestu Brda kod Drvara u tijeku je obnova kuće Nikole Špirića, zamjenika premijera Bosne i Hercegovine (BiH). Tijekom tjedna na njoj rade susjed Zdravko Petković i majstor Borislav Vještica, koji stanuje u Banjoj Luci.Petković i Vještica su korisnici novčane pomoći od nekoliko tisuća maraka koje je Špirić odobrio iz proračunske rezerve.

  3. Симо,

    у праву си да СДС није тамо ишао са листом, исто као и зелени, наравно, због имена, СДС, Еколошка партија Републике Српске.

    Не правдам партију која је већински направила СНСД, СП, СПРС-сада СП, ДНС и ПДП, него говорим да је префикс „српски“ у имену, само могао том нашем народу тамо донијети још већу мржњу, ако је могла већа бити?

    Од завршетка рата, па десетак година после рата, све док нису све фабрике опљачкане и природни ресурси довољно коришћени-злочиначки покрадени, а остали стављени под контролу ХДЗ-а, све до данас, тамо су српски представници могли имати личну корист,што су и имали скоро сви (част изузецима), а српски народ је могао само махати ушима.

Оставите одговор