Генерал Лазаревић: Више је људи убијено кад је НАТО дошао, него кад је бомбардовао

Пензионисани генерал-пуковник Војске Србије Владимир Лазаревић изјавио је да је на Косову и Метохији више људи убијено, киднаповано и нестало у прве двије године послије агресије НАТО-а него што је страдало током бомбардовања.

недеља, јун 10, 2018 / 22:29

Лазаревић је истакао да су "војно-технички споразум потписан у Куманову, а још више Резолуција 1244 УН и наводно мировна улога мисије Унмика и Кфора на Космету пропаст и највећи пораз међународног права".

"Све што се догађало после измештања српских снага безбједности са Космета у централну Србију било је погубно за српски народ и неалбански живаљ на Космету", рекао је Лазаревић за "Политику" поводом 19. година од престанка НАТО агресије на Савезну Републику Југославију.

Према његовим ријечима, иако се говорило да су међународне мировне снаге замјениле српске да би заштитиле све људе на Космету на дјелу се показало да су Срби и остали неалбанци на Космету постали жртве и да их нико и никада није заштитио нити их данас штити.

Лазаревић је нагласио су и споразум и Резолуција за коју је српска страна мислила да је кровни документ предвиђали формирање такозваног трећег /косовског/ одреда, јединице од 1.000 припадника српских снага безбједности, који би, наводно, у једном тренутку и, како је речено, када се стекну услови могао да се врати на Косово и Метохију и сарађује са осталим мировним снагама како је било предвиђено Кумановским споразумом.

Он је напоменуо да је тада већ био командант Треће /Нишке/ армије, да су прионули на посао, и ту своју обавезу веома брзо реализовали.

"Формирали смо одред од 999 припадника наших снага. Ни тај одред, ни један једини наш војник и припадник овог одреда није никада до данашњег дана крочио ногом на територију наше јужне покрајине. То је очигледно било само мртво слово на папиру", истакао је Лазаревић.



3 КОМЕНТАРА

Оставите одговор