Први пут у историји: Реал спојио титулу Европе у фудбалу и кошарци

Кошаркашки клуб је претходне недеље у Београду на Ф4 Евролиге побиједио Фенербахче и освојио десету титулу у овом такмичењу, док се ове суботе у Кијеву истакао и фудбалски клуб који је савладао Ливерпул и 13. пут постао шампион "старог континента" у фудбалу.

недеља, мај 27, 2018 / 13:15

То никада ниједно спортско друштво није успјело да уради!

Реал је још три пута имао ову шансу да осваја титуле на два "европска фронта", али је 1962. изгубио у оба спорта, 1964. је доживео пораз у фудбалу, 2014. у кошарци, а 2018. је подигао оба трофеја!

Фудбалери Реала одбранили је титулу шампиона Старог континента побједом над Ливерпулом у финалу одиграном у Кијеву. Први пут у ери Лиге шампиона један клуб успео је да "веже" три тријумфа. Урадио је то тим Зинедина Зидана, тренера који још није изгубио двомеч, ни финале најјачег такмичења!

Ливерпулов голман Каирус у 51. минуту је погодио Карима Бензема у ногу, што је било довољно да се она одбије у мрежу "Редса" за 1:0. Асистент Дејан Ловрен и стрелац Садио Мане узвратили су експресно на 1:1, а онда се догодио најлепши моменат ове кијевске вечери.

На највећу сцену ступио је Герет Бејл и показао зашто је неизоставан чинилац ове, најуспјешније генерације у модерној историји највећег клуба.

Велшанин је крочио на терен у 61. минуту умјесто Иска и само 122 секунде касније перфектним ударцем, "маказицама", послао лопту иза леђа Каријусу!

Самоуверени Бејл разигравао је саиграче "спољном", уживао на терену, па у 84. минуту самопоуздано "опалио" са око 20 метара. Лопта је ишла право у Каријуса, али је он погрешно поставио руке и допустио да се о његове рукавице одбије у мрежу Ливерпула. Чак је тамо и погурао, за коначних – 3:1.



Оставите одговор