Ваљда је коначно: СДА кандидује Џаферовића за предсједништво

Потпредсједник Странке демократске акције и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине (ПС) БиХ Шефик Џаферовић биће кандидат Странке демократске акције (СДА) за члана Председништва БиХ на општим изборима у октобру.

субота, мај 26, 2018 / 21:40

Фена преноси да је на данашњој Конвенцији СДА у Сарајеву Џаферовић добио 104 гласа, заменик председавајућег Дома народа ПСБиХ Сафет Софтић 87 гласова, уз 22 неважећа гласа.

Сарајевски портал Кликс оцјењује да избор Џаферовића као кандидата СДА за Предсједништво БиХ није никога изненадио с обзиром на то да се већ мјесецима спекулисало да председник СДА и актуелни предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић сматра да у "предсједничкој столици” треба да га наслиједи управо он.

Такође, овом избору је претходило одустајање Дениса Звиздића, који је имао највећу подршку страначких одбора, те Себије Изетбеговић, која је била гурана од стране врха СДА.

Наводи се да је Шефик Џаферовић (61) у последње 22 године радио искључиво послове везане за политичке функције, али је упадљиво да је у медијским наводима прескочен податак да је био оптуживан за злочине муџахедина на Озрену.

Од 1996. до 2002. године обављао је послове секретара Агенције за истраживање и документацију (АИД), савјетника гувернера у Влади Зеничко-добојског кантона (ЗДК), предсједавајућег Скупштине ЗДК и делегата у Дому народа Парламента ФБиХ.

Џаферовић је од 2002. године посланик у Парламентарној скупштини БиХ, а у два наврата (мандат 2002.-2006. и 2014.-2018.) налазио се и на функцији члана Колегијума Посланичког дома Парламентарне скупштине БиХ.



Оставите одговор