РТРС као полуга латиничења у српском језику

Наше друштво је потпуно англицизирано, поготово у сфери популарне музике, гдје изостајање из матрице енглеског имена за групу, тешки изузетак. Институције државе Српске немају већ деценијама одговоре на ово подјармљивање и уништавање српског језика.

петак, мај 25, 2018 / 13:04
Саопштење доносимо у цјелости, чисто као илустрацију ове појаве, мада нам остаје нејасно шта је 15. марта без тачке, када је саопштење послато 14. маја.
Меморијални концерт посвећен Далибору Поповићу Микши и промоција четвртог сингл/спота "Велики бит" групе Tatoo, са албума "У небоглед”, биће одржан у Мостару у уторак, 15 марта од 20 часова.
На концерту наступају пријатељи и колеге музичари – бендови: MORT, FLORIDUS, JUFKAMENTAL, TUPAS MENE, SMOOTH GROOVE и специјални гости!
Приједорска група Tatoo у мултимедијалној сали Радио-телевизије Републике Српске, најавила је промоцију спота "Велики бит” са њиховог четвртог албума а који су издали за продукцијску кућу Радио-телевизије Републике Српске.
Албум "У небоглед" изродио је изузетне пјесме. Сада је дошао ред да публика чује сингл "Велики бит" који се издваја као фаворит, рекао је Михајло Вукић, члан ове групе. Спот смо радили уз помоћ пријатеља из продукције "Френдс", а прати пјесму на којој је као и на претходна два сингла "Пара” и "Радио” вокале отпјевао покојни члан бенда Далибор Петровић Микша, казао је Вукић.
Дејан Дејановић, уредник Музичке продукције РТРС-а, истако је да се овом промоцијом заокружује рад на албуму "У небоглед”, али да ће Музичка продукција РТРС и даље наставити да сарађује са групм Тату јер је сигуран да ће они и у будућности имати много одличних пројеката. Дејановић је још једном подсјетио да се албум "У небоглед” може набавити на киосцима широм Републике Српске по врло симболичној цијени од 4.95 КМ.
Сингл "Велики бит" приједорског састава Tatoo премијерно ће бити приказан сутра, у 16 часова и 40 минута, на програму Радио-телевизије Републике Српске.


Оставите одговор