Казазов беговат: Ердоган третира Еф(БиХ) као своју прћију

Политички аналитичар Енвер Казаз изјавио је да предсједник Турске Реџеп Тајип Ердоган доласком у Сарајево на неку врсту предизборног скупа показује да БиХ третира, не као пуко подручје свог интереса, већ као неку врсту потчињене покрајине данашње Турске, односно као "властиту прћију".

недеља, мај 20, 2018 / 20:55

"Његов циљ је да у БиХ прошири своју клерикалну идеологију и заврши десекуларизацију бошњачког друштвеног простора. Други његов важан циљ је да спаси пропалу политику /лидера СДА/ Бакира Изетбеговића и да промовише Себију Изетбеговић као најперспективнију тобожњу политичку личност данашње распале СДА", рекао је Казаз за "Дневник аваз".

Он истиче да је трећи циљ Ердогана да преко леђа БиХ и на штету њених грађана отвори фронт према ЕУ и да искористи БиХ као средство обрачуна са америчком и европском политиком.

"На тај начин Изетбеговић је себи дозволио да БиХ постане талац Ердоганове политике, а он истовремено покушава преко турског предсједника ушићарити неку шачицу гласова. Нико никад није тако жртвовао властиту земљу и њене грађане за рачун туђег интереса и властите политичке пробитачности", нагласио је Казаз.

У дворани "Зетра" у Сарајеву данас ће бити одржан предизборни скуп Ердогана, којем ће, према најавама, присуствовати између 10.000 и 15.000 људи, међу којима је велики број турских држављана из земаља западне Европе.



Оставите одговор