НС Сајам: Привредна комора Српске добила злато за "Добар дизајн"

Привредна комора Републике Српске данас је у Новом Саду добила престижно признање Новосадског сајма – Велику златну медаљу у категорији "Добар дизајн".

недеља, мај 20, 2018 / 21:52

Велика златна медаља освојена је за интегрисани облик креативног наступа Привредне коморе Републике Српске на 85. међународном пољопривредном сајму, а исто признање припало је и Горану Бартули, аутору дизајна.

Престижно признање примио је сарадник у Привредној комори Драган Шепа.

"Ово је велико признање Привредној комори, тим више јер је освојено на Међународном пољопривредном сајму, највећој сајамској смотри аграра и агробизниса у цвентралној и југоисточној Европи. Драго ми је, такође, да је велика сајамска кућа Новосадски сајам препознала наше напоре да се на тој манифестацији представимо у најбољем свјетлу", рекао је Шепа за Срну.

Он је додао да је Привредна комора Републике Српске традиционални учесник Пољопривредног сајма у Новом Саду.

"Учествоваћемо на Сајму и убудуће, али ћемо и наставити да радимо оно што смо радили и до сада, да привреднике из Републике Српске мотивишемо да дођу на Сајам у што већем броју и представе се тржишту Србије, али и Европе и свијета. А сигурно је да имајму шта показати", додао је он.

Према његовим ријечима, штанд Привредне коморе Републике Српске на Пољопривредном сајму био је изузетно добро посјећен.

"Велики број пољопривредника из Републике Српске, њених градова, општина, мјеста и села дошао је на штанд Коморе, да се на лицу мјеста увјере шта то нуде наши привредници на великој сајамској манифестацији. Данас су нас посјетили пољопривредници Семберије, житнице Српске, на челу са начелником Бијељине Мићом Мићићем. На штанд су долазили и посјетиоци из Војводине, као и других дијелова Србије", рекао је Шепа.

Он је истакао да су га излагачи са штанда Привредне коморе Републике Српске информисали о добром сајамском наступу.

"Наши излагачи кажу да су јако задовољни наступом на Међународном пољопривредном сајму, јер су остварили бројне пословне контакте. Кажу да су током трајања Сајма стекли многе нове пословне партнере, као и купце њихових производа, не само из Србије, него и региона. Њихово задовољства значи да је Привредна комора Републике Српске успјела у својој основној мисији, а то је да буде сервис привреде и пољопривреде Српске", навео је Шепа.

На штанду Привредне коморе Републике Српске наступило је осам фирми из Републике Српске, а више њих је на великој манифестацији добило висока признања Новосадског сајма.

У Новом Саду сутра завршава 85. по реду Међународни пољопривредни сајам, једна од највећих смотри аграра и агробизниса у Централној и југоисточној Европи.

Осим из Србије, своје производе на Пољопривредном сајму излаже 1.500 излагача из 60 земаља Европе и свијета.



Оставите одговор