Одржана конвенција Уједињене Српске

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић поручио је данас у Бањалуци да ће ова политичка партија бити усмјерена на побједу политичких снага које хоће да српски народ има Републику Српску, а не на оне који хоће да имају газде.

недеља, мај 20, 2018 / 20:52

"Имамо намјеру да вам данас покажемо снагу и кажемо да ће Уједињена Српска бити одлучујући фактор на предстојећим општим изборима и да ту неће бити никакве трговине и погодбе. Република Српска ће се борити да сама одлучује о својој судбини, те да доноси економске, националне и сваке друге платформе", рекао је новинарима Стевандић на конвенцији Уједињене Српске на којој је потврђена сарадња са СНСД-ом.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик истакао је да је Уједињена Српска аутентична политичка организација која је настала с циљем јачања повјерења у Републику Српску и њене институције.

"Уједињена Српска је настала да би било ојачано повјерење у наш начин живота и све оно што смо морали да бранимо, помало изненада, због начина на који су представници Српске радили у заједничким институцијама БиХ гдје су, умјесто да заступају Републику Српску, заступали Сарајево, а заступали су га и овдје у Бањалуци", рекао је Додик.

Он је додао да Уједињена Српска и СНСД конципирају заједничку стратегију наступа на општим изборима и да СНСД подржава напоре које чини Уједињена Српска.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић рекла је да партнерство СНСД-а и Уједињене Српске треба да допринесе платформи којом ће бити дефинисано да на патриотски начин дјелују у наредном периоду, као што је било и до сада.

"Суштина јесте јака Република Српска и да сами креирамо своје политике, да смо одговорни за процесе који се дешавају у Српској. Видим велику шансу да заједно артикулишемо тако снажну идеју и мислим да неће бити никаквих проблема у будућности, јер смо до сада добро сарађивали и у Народној скупштини Републике Српске. Очекујем да ћемо након избора бити у позицији да фомирамо власт", каже Цвијановићева.

Конвенција Уједињене Српске одржана је у Спортској дворани "Обилићево".



10 КОМЕНТАРА

  1. Ја да нисам у зеленим, после свих десних, лијевих и партија центра, те појединаца који су промијенили више партија и ставова, једино бих као образован родитељ и човјек који мисли о будућности своје дјеце и будућности Републике Српске вјеровао њиховој причи.

    -прво, тамо нема ни један човјек да није доказани родољуб, да има ораха у џепу и да је учествовао кроз скупштину и владу у уништавању Републике Српске задњих 22 године, напротив, од првог дана наступају јако коректно, никад не помињући друге партије и појединце, увијек се искључиво одређују према догађајима, кад критикују неке ствари, истовремено нуде рјешење за тај проблем, тамо су сви хумани људи, ентузијасти и остварени људи који живе за идеју, они не мијењају СТАВ, позивају на САБОРНОСТ и изнуђену ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ од првог дана политичког дјеловања.

    – друго, траже од првог дана појављивања максималну социјалну правду према угроженим породицама, то још у пракси није урадио, а сви о томе причају пред сваке изборе.

    -треће, основани су са намјером да се успостави владавина права, да се 100% заштите природни ресурси и да се контролисано користе за развој стратешких грана привреде, односно, једина су нада да ће стати ово злочиначјко уништавање природних ресурса и издавању концесија, последње шансе за биолошки опстанак народа на овим просторима.

    -четврто, нуде модерну државу која поштује традицију, али живи у корак са новим временом, нуде државу по узору на најразвијеније државе алпског региона и Скандинавије, државе које су задњих деценија тамошњи зелени промијенили да им данас сви позитивно завидимо, другим ријечима речено, зелени Српске нуде рјешење које обухвата изградњу неуништивог правног, политичког, привредног и образовног система, баш онаког какве имају наведене земље алпсог региона и Скандинавије, земље које по територији и ресурсима највише сличе територији Републике Српске.

    -пето, једина су искрена прича по питању еколошке државе, по питању стратешких рјешења за одгој, образовање и запошљавање младих људи, једина су прича којој свака породица може вјеровати.
    Зашто?
    Јер сигурно другу шансу од грађана не могу добити ако не проведу обећано, то је једноставно тако, замислите ко би зеленим дао глас после четири године, да не буде еколошки свака општина бар три пута чистија, ако се буде исто крала шума, давале концесије на ријеке, не буде стотина милиона евра бесповратних средстава од зелених из европских земаља и свјетских еколошких фондација, ако…………………………………………

    1. Šta znači imati dobrog punca?
      Nije on Nenada ni vodio.
      Ovo je dokaz da je Džoni marginalac, čisto kao „seat filler“ u službi režimske obmane.

  2. Шта то млатите мајке вам?

    Прочитајте први, па онда мој други коментар, све је јасно.

    Чињенице су необориве,данас су једина АЛТЕРНАТИВА у Републици Српској зелени Српске.

    Баш су то потврдила моја два коментара.

    „Нема никаквих спасилаца, ујединитеља, нити нових партија са аутохтоном причом“….постоје само нечије испоставе и покушаји сујетних појединаца.

    Значи, ко од ових „нових партија“ прихвати наша програмска начела, наш искрени позив на саборност и сарадњу у корист општег добра, нашу одговорну националну причу и јасан пут успоставе неуништивог правног, привредног, образовног и безбједносног система,односно наш ПРОЈЕКАТ ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ, те лидерство зелених, може да припада јединој АЛТЕРНАТИВИ.

    У супротном, обрали су бостан, једнако као и они који нас спашавају ево већ 22 године.

Оставите одговор