Мали НАТО-ов демократор положио заклетву на Цетињу

Мило Ђукановић данас је званично преузео дужност предсједника Црне Горе. Ђукановић је положио заклетву пред црногорским посланицима на свечаној сједници Скупштине на Цетињу.

недеља, мај 20, 2018 / 20:47

Он је рекао да на дужност предсједника Црне Горе ступа са осјећањем части и одговорности, поносан на досадашња остварења.

Предсједник Скупштине Иван Брајовић рекао је да су грађани изабрали предсједника од којег захтијевају да води Црну Гору, исту ону за коју гласали на референдуму 21. маја 2006. година.

"Ми знамо, а схватили су и други, Црна Гора никад није признавала страх и није се штедјела у окршајима са јачима и моћнијима. Постали смо партнери и судионици у доношењу одлука на глобалној политичкој мапи", рекао је Брајовић.

Осим посланика, свечаној сједници присуствују некадашњи предсједници Црне Горе, Скупштине и Владе, највиши државни функционери и представници државних институција.

На сједницу су позвани и чланови Владе, вјерски великодостојници, ректори универзитета, чланови дипломатског кора, нерезидентни амбасадори, војни изасланици одбране и представници међународних организација.



Оставите одговор