Окончана истрага против господина код ког су нашли Дејтонски споразум

Републичко јавно тужилаштво обуставило је истрагу против Жељка Кунтоша код којег је у новембру прошле године пронађена копија Дејтонског мировног споразума.

среда, април 25, 2018 / 17:41

У образложењу тужилаштва о обустављању истраге наводи се да на основу резултата спроведене истраге нема довољно доказа да је Кунтош, дошавши у посјед примјерка Дејтонског мировног споразума на енглеском језику, у току 2017. нудио га на продају за износ од 100.000 КМ или неки други новчани износ.

– Није било довољно доказа у прилог закључка да је осумњичени, коришћењем свог утицаја и положаја, као припадник МУП РС распоређен на послове лично обезбјеђења штићених личности, захтјевао награду за себе да коришћењем таквог службеног, односно друштвеног положаја или претпостављеног утицаја, посредовао да се изврши или не изврши нека службена радња. Ни један од саслушаних свједока или неки други прибављени доказ у току истраге није потврдио основе сумње да је осумњичени у цитираном временском периоду предметни документ нудио на продају другим лицима за одређени новчани износ, из чега се изводи закључак да нема довољно доказа да је осумњичени учинио кривично дјело Трговина утицајем из члана 321. став 1. Кривичног законика РС – наводи се у образложењу Републичког јавног тужилаштва.

С тим у вези, Кунтош се данас обратио медијима у БиХ од којих је затражио да упознају јавност о обустави истраге против њега.

– Обраћам се са захтјевом да се мени и мојој породици јавно извините за све непријатности настале изношењем нетачних информација. Такође, захтјевам да у пропроционалном обиму, као и када сте својим извјештавањем прејудицирали моју кривицу, објавите информацију и прилог о томе да сам "у спектакуларној акцији" у којој је МУП РС неоправдано трошио новац пореских обвезника, привођен без икаквог основа. Ради објективног информисања јавности, напомињем да сам био шеф обезбјеђења предсједника Народне скупштине РС седам година, код господе Драгана Калинића и Душана Стојичића, а не само "шофер" Драгана Калинића, при чему наглашавам да изузетно цијеним сва занимања, односно људе који их часно и одговорно обављају, посебно возаче – навео је Кунтош у захтјеву медијима.



1 КОМЕНТАР

  1. Ptice na grani znaju da je zvanično Sarajevo uništilo originalni sporazum iako je to sam temelj ove zemlje.
    Čovjek sada treba dobiti i odštetu jer je hapšen u montiranom procesu.
    Doduše Srbi će kasno skontati da opšta korupcija u BiH radi protiv srpskog naroda.
    Kada dobije odštetu čovjek će otići u Srbiju kao što mnogi odlaze kada prežive sarajevsku viziju pravde i budućnosti.
    Srpski političari ćute jer su jeftine jajare,ali doći će i oni na red za Sarajevo.

Оставите одговор