МСУРС у епизоди "цијела БиХ"

Институција Српске, осим фразе "цијела БиХ" патентиране у ефбиховским медијима, поново саставља приручник по којима ријечи ЦИВИТАС, РОБОКИДС и МаМа Вокс, нипошто не могу бити написани азбуком. Док СТЕМ, из неког разлога, може…

среда, април 25, 2018 / 23:27
На позив Образовног центра за демократију и људска права CIVITAS Музеј савремене умјетности Републике Српске се ове године укључио у пројекат Ноћ у Музеју- фестивал музејске педагогије приређен за ученике основних и средњих школа из цијеле Босне и Херцеговине.
Ноћ у музеју (НуМ) фестивал музејске педагогије организује се трећу годину заредом, а ове године се одржава под слоганом "Од археологије до роботике". У више од 30 лабораторија Архелогије, Етнологије, Био-инжињеринга, Савремене умјетности и Роботике учествује 550 ученика основних и средњих школа . Програм се организује у три музејске установе:
Земаљском музеју БиХ, Музеју Фрањевачког манастира у Фојници, а 25 . априла ( сриједа) у Музеју савремене умјетности РС.
150 ученика основних и средњих школа допутоваће сутра у Бањалуку и посјетити Музеј савремене умјетности РС у којем је од 18 часова предвиђен цјеловечерњи програм за учеснике пројекта.
Програм у и испред Музеја подразумијева обилазак ове инстутуције , стручна вођења кроз актуелну изложбу "Пунктуми: збирка иностране умјетности МСУРС" , радионице савремених технологија у сарадњи са ROBOKIDS-om ( Центром за напредну СТЕМ едукацију дјеце и младих), концерт хора MaMa Vox, као и пројекције филмова у музеју.
Програм Ноћ у Музеју у МСУРС трајаће од 18 00 до 23 часа, а у 19 часова је предвиђено
обраћање организатора учесницима пројекта.


Оставите одговор