Другопласирани на Демофесту снимили нови албум

Пресловљавамо саопштење: Загребачки бенд Тyгер Ламб, који је потпуно заслужено освојио друго мјесто на посљедњем, десетом издању Демофеста, објавио је албум првенац под називом "Борн Инто Тхис"!

понедељак, април 23, 2018 / 17:03

Вицешампиони највећег фествала демо бендова у овом дијелу Европе на тај начин су показали да стручни жири био потпуно у праву када је одлучио да додијели награду овој необичној четворки, јер је ријеч о заиста сјајном материјалу.

"Звијер с душом тгра у кожи јањета", како воле рећи за себе, рођена је у једној загребачкој гаражи, у зиму 2016 године, њихов звук краси психоделични коктел блуза, сурфа, соула и даба, а чине га Мартна (вокал), Антонело (бас гитара), Бруно (гитара) и Иван (бубњеви)."Борн Инто Тхис" је продуцирао Далибор Павичић из култног састава Бамби Молестерс, а објавио га је Диртy Олд Емпире. Албум је снимао Невен Маринац, док је за мастер био задужен Филип Видовић. Иза
омота стоји Божидар Катћ, а графчки га је обликовао Дарко Кујунџић.

Иначе, албуму су претходили синглови "Тхе Отхерс" и "Диртy Wатер", а Тyгер Ламб су одлучили да вам их дају на поклон са осталим пјесмама са издања, па тако "Борн Инто Тхис" можете преузет бесплатно са њихове званичне БандЦамп странице.
Албум такође најављује наступ групе Тyгер Ламб у Винтаге клубу, тј. на истом мјесту на којем су прошле године одсвирали свој први загребачки концерт. Концерт ће бит одржан 3 маја, а пружиће публици увид у развојни пут бенда који је довео до издања "Борн Инто Тхис".

Током љета ће их моћи чут публика на Демофесту, ИНмусиц фествалу, а затм и на фествалу Еуропавоx, који се одржава у срцу Француске. Тyгер Ламб ће на Демофесту наступит у петак 20 јула, у склопу ревијалних наступа друге фествалске вечери. Подсјећамо, на конкурс 11 Демофеста, који ће уз покровитељство Бањалучке пиваре и подршку УНЕСЦО-а бит одржан од 19 до 21 јула на тврђави Кастел у Бањалуци, пријавило се 458 бендова из Србије, Хрватске, БиХ, Словеније, Македоније и Црне Горе.



Оставите одговор