Бјелосвјетски банкари на турнеји стигли и до Ђокића

Министар индустрије, енергетике и рударства Петар Ђокић разговарао је данас у Бањој Луци са представницима Свјетске банке о могућностима сарадње на реализацији енергетских пројеката у Републици Српској.

среда, март 21, 2018 / 14:59

Министар је упознао представнике Свјетске банке са актуелним пројектима у Српској који су у фази реализације и представио нове пројекте у којима је могуће остварити сарадњу.

"На више локација у Републици Српској остварене су значајне инвестиције у области енергетике и ресорно министарство ће пружити пуну подршку да се такав тренд његује и развија и у будућности", нагласио је министар Ђокић и додао да се интензивно ради на развоју пројеката чији је носилац Електропривреда Републике Српске.

Представници Свјетске банке су истакли да су заинтересовани за израду студије комплетног слива ријеке Дрине, чиме ће идентификовати критерије могућег финансирања, те исказали спремност да пруже техничку помоћ у вези са оптимизацијом производње електричне енергије на Горњој Дрини.

Теме разговора биле су и процедуре у вези са Законом о електричној енергији и природном гасу, Стратегијом развоја енергетике Републике Српске, што је у складу са смјерницама енергетске политике Европске Уније, те развоју тржишта електричне енергије.

"Улагања у енергетски сектор и његов развој доприносе стабилном тренду раста и развоја економије Републике Српске и наше министарство је снажно опредијељено за политику сарадње и учешће у реформским процесима, уз поштовање уставних надлежности", закључио је министар Ђокић.

Састанку са представницима Свјетске банке присуствовали су и представници Мјешовитог холдинга "Електропривреда Републике Српске".



Оставите одговор