Ђукановић разбио дилеме и кандидовао се за предсједника

Лидер Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић кандидат је владајуће партије за председника Црне Горе, одлучило је данас Предсједништво ДПС-а.

понедељак, март 19, 2018 / 21:18

У току је главни одбор партије који би требало да потврди одлуку страначког предсједништва, пренијели су подгорички медији.

Ђукановићу се до сада три пута повлачио с државних дужности, а последњи пут је то учинио после парламентарних избора у октобру 2016. године, на којима је побиједила његова партија.

Те изборе је обиљежио фамозни покушај државног удара. опозиција је оптужила Мила да је хтио организовати њихово убиство. Након опозиционог бојкота парламента, Ђукановић се мало повукао, и обављао само функцију предсједника кошаркашког савеза!

Поред Ђукановића, који је имао највећу подршку у партији, за предсједничког кандидата била је предложена и бивша министарка одбране Милица Пејановић-Ђуришић.

Парламентарна опозиција имаће неколико кандидата.

Највећи дио опозиције подржао је бившег посланика Младена Бојанића, око кога су се окупили Демократе, Демократски фронт (ДФ) и Грађански покрет УРА.

Црна Гора први пут има и кандидаткињу за предсједницу, Драгињу Вуксановић из Социјалдемократске партије Црне Горе (СДП). Њу је подржао Демос Миодрага Лекића.

Предсједничку кандидатуру најавио је и посланик Горан Даниловић из Уједињене Црне Горе, а у кампању ће и неколико нестраначких личности.

Трећи предсједнички избори од обнављања независности Црне Горе су 15. априла.

Рок за пријаву кандидата истиче 26. марта.



Оставите одговор