Независност на ружичастој подлози: Додик опет о референдуму

Фронтал.СРБ поздравља промјену политике Милорада Додика са пута у НАТО и ЕУ, те окретању војној неутралности и Русији. Но, на пољу независности би, осим тога, требало видјети и неке конкретне кораке.

петак, март 16, 2018 / 19:02

Напримјер, за почетак, да Српска почне поштовати свој језик, писмо, традицију и здрав разум грађана, који виде да нема никаквих конкретних потеза на јачању Републике ка независности, већ се све своди на естрадна зачикавања са политичким противницима и предизборно завађање са амбасадорима западних земаља.

Нагомилавање администрације није корак ка независности, већ корак ка гушењу Српске, као и сваке државе којој управни апарат постане сврха. Пуно је шанси пропуштено, а то што је опозиција килава, не значи да су такви и непријатељи Републике Српске.

Састављање 24 сахата на Пинку

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да би се већина Срба у РС, кад би имали прилику, изјаснила на референдуму да се РС припоји Србији.

"Не кријем то, мислим да је то природно и да ће на крају та политичка природа и да побиједи. То се не може зауставити, то је и до сада заустављено, до сада је то била табу тема", рекао је предсједник РС за ТВ "Пинк".

Како је рекао, БиХ је наметнута Србима као морање од међународног фактора. Додаје да је Република Српска са становишта дефинице држава, да има све елементе – територију, народ и власт.

Рекао је да је БиХ "склепана на немогућим принципима" и да, када би остала сама, "не би саставила 24 сата".



Оставите одговор