Лањске вијести: Требињски аеродром Родољуб Драшковић

Непостојећи требињски аеродром однио је скоро милион марака само на администрацију која је фингирала његово постојање, а доносио је само горку забаву.

четвртак, март 22, 2018 / 07:00

На данашњи дан 2016. појавила се вијест да ће Родољуб Драшковић, власник концерна "Свислајон”, до краја године започети изградњу аеродром на платоу у Зупцима надомак Требиња.

Тадашњи градоначелник Славко Вучуревић је рекао да је Драшковић поднео захтјев за куповину земљишта на Зупцима 300.000 квадратних метара, цирка 1,5 милион марака. У Родољубовом фуриозном стилу, најављено је да ће све бити готово у марту следеће године.

– Планирам изградњу средњег аеродрома са пистом од 1.800 до 2.000 метара са свим пратећим објектима. То неће бити приватни аеродром. Већ сам обезбиједио новац за изградњу аеродрома из профита својих предузећа, који је остварен прошле године. Очекујем да се аеродром изгради за годину дана – рекао је Драшковић.

По једној верзији, Драшковић је доживио непријатност на дубровачком аеродрому, јер је некоме, забога, пало на памет да спроведе неку од уобичајених процедура, што се ексцентрику није допало, па је већ ту запријетио да ће сам себи направити свој аеродром. По другој, сарадњом са Вучуревићем из ПДП, мало је прочачкао односе са владајућим СНСД.

Власт у Српској, илити Додик, умјесто да прихвате да било ко направи аеродром и зачепи уста критичарима, нашли су се "увријеђеним” као да се неко нашао да чачка у посао у који су уложили толико времена, и управо жељели да започну сами.

Да је све налегло како треба, било је јасно негдје крајем августа 2017. кад је Милорад Додик најавио да ће се требињски аеродром звати – Родољуб Драшковић.

Он би, уколико Додик планира да аеродром направи за Родољубовог живота, постао први живи човјек по коме је назван аеродром. Количина, слободно можемо рећи, зајебанције, коју Додик прави са Херцеговцима, достигла је нови ниво.

Иначе, Родољуб је направио свој дворац, потом и туристички комплекс Град сунца, за сада без стазе за Формулу 1, која је ваљда била дио плана.

Републици Српској је дао на поклон Индустрију алата, коју је наводно требао подићи из пепела, а заправо је само остао дужан милионе за порез, јер се није слагао са преузетим обавезама.

У њој се сада производе слаткиши, који кваре зубе малој дјеци.



Оставите одговор