Љубиша Прелетачевић Бели добио личну карту за један дан

Уочи прошлогодишњих председничких избора личну карту с именом Љубише Прелетачевић Белог надлежне институције нису издале, док ове године за то није постојала препрека.

петак, фебруар 23, 2018 / 07:52

Представници листе "Љубиша Прелетачевић Бели – Зато што волимо БЕЛОВГРАД" рекли су да је захтев за промену имена Огњена Максимовића у Љубиша Прелетачевић Бели поднет још 6. фебруара, а да су стручне службе Градске изборне комисије ургирале код надлежних институција да се лична карта изради у најкраћем року.

Све ове тврдње не демантују чињеницу да су надлежне институције израдиле личну карту за један дан.

Они су на конференцији за новинаре сазване, како тврде, због спекулација да иза њихове кандидатуре стоји владајућа Српска напредна странка навели да они нису "ни власт, ни опозиција".

"Дефинитивно опозицији не одговара да будемо на листи јер вероватно верују да би нашим неизласком добили већи проценат гласова, а дефинитивно је и то да позицији игра да буде што више играча наших капацитета", рекао је Максимовић.

На питање новинара зашто су уопште предали листу ако су знали да је могуће да њихова листа буде оборена зато што је носи фиктивни лик, тврде да је такав потез повучен због кампање.

Наводе да је могуће да сада њихова кандидатура иде у прилог СНС-у.

"Али дефинитивно да њима игра игру и да нас искоришћавају, ми смо свесни тога", рекао је Максимовић.

Он је додао да не може стално да се ограђује од СНС.

Истовремено, све ово што се десило претходних дана у вези са листом "Љубиша Прелетачевић Бели – Зато што волимо БЕЛОВГРАД", отвара низ питања на које надлежни морају да дају одговоре. Какви год одговори накнадно стигну, јасно је да све ово представља пример исмевања грађана и урушавања институција.

Управни суд у Београду оборио је пре два дана листу "Љубиша Прелетачевић Бели – Зато што волимо БЕЛОВГРАД", између осталог зато што носилац, у овом случају и у том моменту фиктивни Љубиша Прелетачевић Бели, није дао писану сагласност.

Листа није ни могла да добије сагласност Љубише Прелетачевића Белог јер се до јуче радило о фиктивном лику.

"Нови" Љубиша Прелетачевић Бели, пре него што му је Полицијска управа Београда издала нову личну карту са промењеним именом, према истраживању Инсајдера, звао се Огњен Максимовић и родом је из општине Младеновац одакле је и Лука Максимовић, кандидат на прошлогодишњим председничким изборима.

Министарство унутрашњих послова је одговарајући на питања Данаса о овом случају навело да је издало документ на име Љубише Прелетачевића Белог у складу са Законом о личној карти. На питање када је предат захтев за издавање тог документа МУП, тврди Данас, није одговорио. Они додају и да промена имена и презимена грађана није у њиховој надлежности.



Оставите одговор