Историја се понавља: Извиђачи као оквир за паравојне јединице у Ефбиху

Око 50 младих извиђача из Кантона Сарајево постројило се током обиљежавања 25. годишњице формирања 105. моторизоване бригаде тзв. Армије БиХ. Одред извиђача Раковица 9 преузео је ратну заставу ове бригаде коју му је предао Мустафа Рустемагић.

недеља, фебруар 18, 2018 / 15:31

Знамо чему је служила Територијална одбрана, резервни састав полиције, ловачка друштва и слично, на почетку рата од Словеније, преко Хрватске, до Дејтонске Долине плача.

По испробаном рецепту, ефбиховски ратни хушкачи организују "Маршеве смрти/мира" у Српској за вријеме Поточарских перформанса, затим слично чине и у Бихаћу, а ево и у Блискоисточном Сарајеву.

О центрима за обуку терориста у вехабијским сеоцима на ободима Српске, прича само када их помене америчка амбасада. То је она зграда преко пута Жељезничке станице, а са друге стране оног мјеста одакле је на њу пуцао Мевлид Јашаревић.

Постројавању извиђача и примопредаји заставе су присуствовали и чланови Удружења малољетних бораца општине Центар које је предводио предсједник удружења Един Ћосовић.

Ратну заставу су извиђачи понијели такозваним "стазама 105. моторизоване бригаде" преко Шпицасте стијене до Грдоња гдје ће код спомен-обиљежја Мала кула бити одржана централна манифестација годишњице формирања 105. моторизоване бригаде.

У име општине Центар, постројавању и предаји ратне заставе 105. моторизоване бригаде су присуствовали савјетник општинског начелника Бећир Сировина и Џевад Јусић, предсједник општинске комисије за борачка питања.



2 КОМЕНТАРА

  1. BH zastavu pod kojom je primljena u UN sto vise upotrbljavati:Baren´m na neformalnim druzenjima.Niko ne treba da se boji jer to ne moze niko osporiti i zabreaniti,
    U toku je registracija udruzenja koje ce platiti sve eventualne kazne eventualnim ostecinim u RS.Kao i pomoci u pdaljem pravnom lijeku protiv istih.

    Otprilike pocetkom aprila o udruzenju,kao i adresama o pruzanju pomoci oko tykvih problema…

    1. Autogenocidni bošnjački refleks.
      Joj majko mi stradali, joj majko šta ćemo, joj majko jadne Bošnjake vijekovima svi ugnjetavaju,
      joj majko, joj majko …
      Jedino svaka čast na merketingu odrađen je vrhunski, kao da je bio holokaust devedesetih.
      Ali to je krivica glupih Srbalja.

Оставите одговор