Додик у епизоди: Како је име бар једном руском произвођачу авиона?

Предсједник Републике Српске Милорад рекао је, приликом обиласка радова на реконструкцији и изградњи нових полигона центра за обуку у бившој касарни Залужани, да у овој касарни нема ни руских ни америчких ракета и да у њу неће слијетати ни "боинзи ни руски авиони".

недеља, фебруар 18, 2018 / 15:52
Може се десити да се Мек Донел Даглас, Локид Мартин или Цесна; увриједе на преференцију предсједника Српске ка Боингу, без обзира што је њему статусно-технички ипак најближи Лирџет као произвођач авиона.
Како се зову руски произвођачи авиона еквивалентни Боинговим моделима, то и није нешто што се рачуна у општу културу, приликом замајавања јавности о томе хоће ли полицију Српске обучавати амерички, или руски "специјалци".

Специјала у Залужанима

Додик је рекао да су Републици Српској "отели војску, али неће дозволити да буде отета полиција иако су и то покушали".

"Грађани Републике Српске ће бити безбједни и с тим разлогом се опрема ова зграда и полиција", рекао је предсједник Додик.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач је рекао да ће Центар за обуку у бившој касарни Залужани бити отворен 4. априла, али је нагласио да ипак до тада неће бити готови сви радови.

Осим Додика и Лукача, радове на реконструкцији центра обишла је и предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић.



1 КОМЕНТАР

Оставите одговор