Данас деценија нарко-НАТО државуљка смјештеног око Газиместана

Агресијом војног савеза на Србију и Црну Гору изборено, одлуком етнички чисте скупштине 17. фебруара 2008. године у Приштини озваничено, отимање српске територије. Данас то славе, а ми им не смијемо заборавити да покваримо славље. Неким дроном, рецимо.

субота, фебруар 17, 2018 / 10:28

Терористичка штација данас је приредила богат културноумјетнички програм, а јавили су им се и сви Српски непријатељи и спонзори, при чему треба за касније посебну пажњу обратити на Борута Пахора и запамтити му ријечи које је изрекао.

Данас су свечана сједница Владе, улични наступи дјечијих и фолклорних ансамбала у Приштини, изложба у Националној библиотеци Косова, а увече, на Тргу Скендербега, концерт свјетски познате пјевачице поријеклом из јужне покрајине Србије, Рита Оре.

Сјутра, у недјељу, одржаће се конференција "Деценија независности", а потом, у подне, свечана сједница Скупштине Косова, послије које ће бити парада Безбједносних снага и Полиције, и затим пријем за домаће званичнике, стране госте и дипломатски кор, који ће приредити предсједник Косова, Хашим Тачи.

Међу првима, десету годишњицу независности је предсједнику Хашиму Тачију честитао предсједник САД-а Доналд Трамп, док су му шеф њемачке дипломатије Зигмар Габријел и предсједник Словеније Борут Пахор поручили да ће њихове владе учинити све да независност Косова призна и преосталих пет земаља ЕУ које то нијесу учиниле – Шпанија, Румунија, Кипар, Грчка и Словачка.

По списку на порталу "Косова", 117 држава га је признало до данас, али бројке су спорне јер су са списка скинути Уганда и Нигерија, а Суринам и Гвинеја Бисао су недавно повукли одлуке о признању. Најновије признање је стигло у четвртак, с Барбадоса.

Иако црна рупа демократије и људских права по имену Косово* обиљежава 10 година независности, Србија га сматра својим неотуђивим дијелом. Исто тако Република Српска, па га тзв. БиХ неће признати све док се Бакир Изетбеговић не одцијепи од Бање Луке.

Од марта 2011. у циљу нормализације односа Београда и Приштине у Бриселу се води дијалог који би требало да се заврши правно обавезујућим документом двију страна о томе.

Априла 2013. је потписан Бриселски споразум двију страна, али Приштина није испунила његов главни дио – формирање Заједнице српских општина на Косову, док је Београд испунио све своје обавезе преузете у дијалогу и за то добио једно лијепо тапшање по рамену. Ускоро ће услиједити и нови услови, усљед европолтронисања званичне власти која кичму савија до пода.

Односи с Косовом су и предмет Поглавља 35 преговора о приступању Србије Европској унији којој Приштина такође тежи.

Косово* је у протеклих десет година од Дачићеве дипломатије добило звјездицу за међународно појављивање, али је зато притиском САД и других НАТО агресора примљено у низ међународних организација, а под својом заставом од које глупља само застава тзв. БиХ, од истог дизајнера удешена, управо учествује на 23. Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу у Јужној Кореји.



Оставите одговор