,,32. децембар“ на фестивалу у Копенхагену

Дугометражни играни филм „32. децембар“, бањалучког режисера Саше Хајдуковића, биће приказан на интернационалном филмском фестивал у Копенхагену који се у главном граду Данске одржава од 14. априла до 1. маја. Хајдуковићев филм биће приказан у оквиру програма “It Came From The East” заједно са још девет филмова из Источне Европе међу којима су и “Бели, […]

среда, април 20, 2011 / 13:22

Дугометражни играни филм „32. децембар“, бањалучког режисера Саше Хајдуковића, биће приказан на интернационалном филмском фестивал у Копенхагену који се у главном граду Данске одржава од 14. априла до 1. маја.

Хајдуковићев филм биће приказан у оквиру програма “It Came From The East” заједно са још девет филмова из Источне Европе међу којима су и “Бели, бели свет” Олега Новковића, “Жена са сломљеним носем” Срђана Кољевића те “Шума Сумарум” Ивана-Горана Витеза.

Филмски фестивал у Копенхагену највећа је филмска смотра у Данској, ове године приказаће око 200 остварења аутора из цијелог свијета, а филм “32. децембар” имаће двије пројекције, 21. и 27. априла.

Хајдуковићев филм рађен је у продукцију бањалучког “ВизАрт Филм”-а, а главне улоге играју Николина Јелисавац, Слободан Перишић, Ања Станић, Љубиша Савановић, Драгана Марић и Александар Стојковић. До сада је успјешно приказан на водећим фестивалима у региону (ФЕСТ, Синема Сити, СФФ, Мотовун), док га је инострана публика могла видјети на филмским смотрама у Лондону и Хамбургу.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *