30 кандидата за директора УИО

На конкурс за директора Управе за индиректно опорезивање БиХ пријавило се 30 кандидата, међу којима су и бивши директор Кемал Чаушевић, те садашњи в. д. директора Миро Џакула, потврђено је „Гласу Српске“ у Генералном секретаријату Савјета министара БиХ. Незванично су се за мјесто директора пријавили и тренутни предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, министар финансија […]

уторак, април 5, 2011 / 14:34

На конкурс за директора Управе за индиректно опорезивање БиХ пријавило се 30 кандидата, међу којима су и бивши директор Кемал Чаушевић, те садашњи в. д. директора Миро Џакула, потврђено је „Гласу Српске“ у Генералном секретаријату Савјета министара БиХ.

Незванично су се за мјесто директора пријавили и тренутни предсједавајући Савјета министара БиХ Никола Шпирић, министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић и министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић.

Генерални секретар Савјета министара Звонимир Кутлеша каже да се од 30 пристиглих пријава, за 25 зна ко их је послао, док на пет коверата није назначено име.

Генерални секретаријат предаће данас или сутра све пријаве Управном одбору УИО, који по закону врши дужност комисије. То до сада није учињено јер постоји могућност да поштом пристигне још нека пријава – казао је Кутлеша.

Осим Чаушевића и Џакуле на конкурс су се пријавили и недавно смијењени предсједник Синдиката радника УИО БиХ Мехмедалија Осмић.

Међу пријављеним кандидатима су и Суад Терзић, Санел Јакуповић, Бранко Милетић, Џевад Мекић, Ибрахим Келић, Срђан Риђошић, Свјетлана Перковић, Драго Блажић, Вехад Aрнаутовић, Елвир Нуминовић, Хајрудин Лагумџија, Драган Салић, Неђо Нешковић, Зоран Лончар, Стево Стевић, Винко Чорлука, Јанко Јовановић.

Генерални секретаријат Савјета министара БиХ расписао је 14. марта Јавни оглас за избор и именовање директора УИО, а конкурс је затворен прошле седмице.

Нето плата директора УИО БиХ у моменту објављивања Јавног огласа износи 4.084 марке.

Кемал Чаушевић је на функцију директора Управе за индиректно опорезивање именован 2004. године, а послије истека четворогодишњег мандата био је в. д. директора. Савјет министара БиХ је 24. фебруара разријешио Чаушевића дужности, а за в. д. директора именовао Миру Џакулу.

Директора УИО именује Савјет министара БиХ у складу са Законом о министарским именовањима, именовањима Савјета министара БиХ и другим именовањима БиХ.

Директор се именује на период од четири године, с тим да се послије истека четворогодишњег мандата директор може кандидовати за само још један четворогодишњи мандат – пише у конкурсу.

Због нерегуларности у раду Миро Џакула донио је у протеклом периоду 50 рјешења о премјештајима службеника УИО, међу којима за осам шефова царинских испостава и четири вође царинских реферата. У недавно одржаној акцији "Царина" ухапшена су 22 службеника УИО, а против њих 16 покренути су дисциплински поступци.0 КОМЕНТАРА

  1. Шта ће бити занимљиво? Нема ту ништа занимљиво. Фотеље ће опет подијелити између себе и по попису из 1991.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *