Још тројица у вези са двоструким убиством полицајаца у хапсу

Ухапшене су три особе које се доводе у везу са убиством двојице полицајаца у средишту Сарајева, 26. октобра. Двојица ухапшених су након испитивања задржана у притвору.

уторак, новембар 6, 2018 / 17:17

Припадници СИПА су током ноћи на подручју Рогатице у источној Босни, ухапсила три особе које се доводе у везу с аутомафијом.

Како су навели из СИПА, након испитивања предани су у надлежност Министарства унутрашњих послова Жупаније Сарајево, а двије особе су задржане на даље испитивање.

Полиција је у Рогатици пронашла и аутомобил "Ранге Ровер", који се спомињао у ранијим медијским извјештајима као возило које су користиле особе које су ликвидирале из ватреног оружја Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, двојицу полицајаца Кантона Сарајево.

Како је саопштено, СИПА спроводи вјештачење тог возила.

Медији наводе, како су се хапшења у Рогатици у источној Босни, догодила након дужег праћења сумњивих особа.

Новинска агенција Републике Српске, објавила је како је једна од ухваћених особа од раније позната полицији, јер је била хапшена у оквиру акције "Волан", највеће досадашње истраге у БиХ у борби против аутомафије.

Током истраге убиства двојице припадника МУП-а Кантона Сарајево Адиса Шеховића и Давора Вујиновића, приведено је и саслушано више од 80 особа, те претресено 12 локација. Једномјесечни притвор одређен је тек 33-годишњем Срећку Трифковићу с Пала који се доводи у везу с убиством полицајаца.

Полицајци Шеховић и Вујиновић страдали су 26. октобра у раним јутарњим сатима, када су на њих у сарајевском насељу Алипашино Поље, пуцали чланови аутомафије.



4 КОМЕНТАРА

  1. Овако,између осталог, пише портал Дневно.ба. “U MUP-u KS Srećko Trifković je brutalno premlaćivan, a od šepanja i masnica, koje je trebalo sakriti od javnosti, sutkinja Indira Jahić na prijedlog Tužiteljstva KS „ekspresno“ je riješila: zabranila je medijima prisustvo na ročištu povodom određivanja pritvora za Srećka Trifkovića. Trifkovićev stan nikada pretresen nije, što je neodloživa radnja, kad zakonita pravosudna vlast slobode lišava.Tužiteljstvo KS tvrdi, da je Srećko Trifković povezan s ubojicama, ali još uvijek traga za njima i ne zna ‘ko su ubojice sarajevskih policajaca, što je apsurd u cijelom ovom tragičnom događaju, što u konačnici oslikava neostaljinističke metode u cijeloj ovoj priči“………..

Оставите одговор