Као код куће: Пријатељска утакмица Србија – Бугарска у БЛ

У дворани "Борик" у Бањалуци данас ће бити одиграна пријатељска утакмица између женских одбојкашких репрезентација Србије и Бугарске. Предсједник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић изразио је задовољство што коначно играју у Бањалуци, те додао да су фасцинирани пријемом.

петак, септембар 7, 2018 / 10:46

"Бугарска је озбиљна екипа и ова утакмица ће користити нашем тиму у брушењу форме пред Свјетско првенство. Такође, захваљујемо предсједнику Српске Милораду Додику на покровитељству овог меча и томе што је показао најискренији интерес за резултате наше мушке и женске екипе", рекао је Гајић.

Предсједник Одбојкашког савеза Српске Милутин Поповић рекао је да ће меч Србије и Бугарске додатно популаризовати и подстаћи развој одбојке у Српској и у БиХ.

Поповић је додао да ће се радити на томе да се у Српској одигра и меч мушке сениорске екипе Србије.

Капитен Србије Маја Огњеновић је изразила задовољство што први пут играју пред бањалучком публиком, нагласивши да се у Српској осјећају као код куће.

"Бугарска је сасвим адекватан противник у припремној фази за Свјетско првенство и очекујемо побједу", поручила је Огњеновићева.

Из стручног штаба Србије поручили су да ће им меч са Бугарском послужити да провјере форму, као и да увиде на чему треба још да раде како би што спремније дочекали Свјетско првенство.

Селектор Бугарске Иван Петков навео је да за његов млади тим овај меч много значи када је ријеч о припреми за Свјетско првенство, јер је Србија једна од најбољих свјетских репрезентација.

Помоћник министра за спорт Републике Српске Драган Јаћимовић позвао је све заинтересоване да присуствују овом мечу и уживају у правом спортском спектаклу и да српским одбојкашицама пожеле срећан пут и добар резултат на предстојећем Свејтском првенству у Јапану.

"Захваљујући покровитељству предсједника Српске Милорада Додика, као и Министарству породице, омладине и спорта, потрудили смо се да заједно направимо добре услове за обје одбојкашке репрезентације, као и да сутра имамо велики спортски спектакл", рекао је Јаћимовић.

Представници Одбојкашког савеза Српске уручили су јуче признања српским одбојкашицама Бранкици Михајловић и Тијани Бошковић, која је најбољи играч Европе и свијета.

Утакмица се одиграва под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.



1 КОМЕНТАР

  1. Која год наша селекција дође на припреме у РС,постане свјетски или европски шампион.Људи за њих навијају из свег срца,а не извјештачено као у БГ.У Војводини и остатку Србије је такође боља атмосфера,али у Бањалуци је врх.Ево и Шпановићке у Борику.Ивана-злато ти не гине.

Оставите одговор