СДС утврдио листе за изборе

У Бањој Луци је данас одржана сједница Главног одбора Српске демократске странке на којој су формиране изборне листе странке за Народну скупштину РС и Парламент БиХ за Опште изборе, мада из саопштења остаје нејасно ко је носилац за ИЈ2 за ПСБиХ.

недеља, јул 1, 2018 / 20:08

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица је након сједнице изјавио да СДС има кандидате са којима може изаћи пред грађане и рећи да је спреман, заједно са коалиционим партнерима,  побиједити и донијети промјене у Српској.

"Свим младима у Српској који сада нажалост у њој не виде перспективу и будућност, поручујем да ће се многе ствари промијенити и да ћемо учинити све да те људе приволимо да вјерују у бољи живот у Српској,  јер је она стварана да би људи у њој живјели слободно", казао је Говедарица.

Он је казао ће након изборене побједе и промјена у октобру сви грађани Српске моћи слободно казати оно што мисле.

"Нико у РС неће имати проблема са људима који захваљујућу мојој и  побједи Младена Иванића буду сједили у Влади. Неће имати проблема са бахатости и неразумом које испољава садашњи предсједник Републике Српске", истакао је Говедарица.

Поручио је да ће бити предсједник свих грађана и да ће  заједно са људима из СДС, Младеном Иванићем и коалиционим партнерима чинити све да сваки дан буде дан побједе.

Говедарица је казао да је Главни одбор СДС даје снажну подршку Младену Иванићу за функцију српског члана Предсједништва БиХ, наглашавајући да је Иванић својим досадашњим радом показао да у потпуности заслужује ту подршку и да је он потребан РС више него икада.

"Иванић на изузетно добар начин обавља све задатке које му је повјерила Република Српска.  Вјерујем у побједу и господин Иванић ће бити потребан будућем предсједнику и Влади Републике Српске", навео је Говедарица.

Говедарица је новинарима представио имена људи који ће бити на челу изборних листа са којима ће СДС наступити на предстојећим општим изборима, изузев носиоца листе за Парламент БиХ из изборне јединице 2, појашњавајући да ће одлука о том питању бити донесена у наредним данима.

Носиоци листа за Народну Скупштину Републике Српске:

Изборна јединица 1 –  Милан Тубин

Изборна јединица 2 –  Миладин Станић

Изборна јединица 3 –  Давор Шешић

Изборна јединица 4  – Зоран Видић

Изборна јединица 5 – Небојша Марић

Изборна јединица 6 – Томица Стојановић

Изборна јединица 7 – Костадин Васић

Изборна јединица 8  – Дарко Бабаљ

Изборна јединица 9 – Бранко Бутулија

Носиоци листа за Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине:

Изборна јединица 1 – Драган Мектић

Изборна јединица 2 –

Изборна јединица 3 – Мирко Шаровић



Оставите одговор