Звучни запис вавилонског језика доступан на интернету

Језик из „Епа о Гилгамешу“ и онај којим је говорио краљ Хамурабије, доступни су на интернету. Академици из цијелог свијета поставили су аудио снимке вавилонских епова, пјесама па чак и чаролија са циљем да помогну другим стручњацима али и лаицима да чују како би звучао језик древног Блиског истока. Мартин Вордингтон с Универзитета Кембриџ рекао […]

субота, октобар 2, 2010 / 15:13

Језик из „Епа о Гилгамешу“ и онај којим је говорио краљ Хамурабије, доступни су на интернету.

Академици из цијелог свијета поставили су аудио снимке вавилонских епова, пјесама па чак и чаролија са циљем да помогну другим стручњацима али и лаицима да чују како би звучао језик древног Блиског истока.

Мартин Вордингтон с Универзитета Кембриџ рекао је агенцији АП да је вавилонски језик нека врста мјешавине италијанског и арапског.

На идеју о постављају снимака на интернет дошао је зато што су га саговорници често питали како се говорило на вавилонском језику и како је то уопште могуће знати кад је језик давно изумро.

Према његовим ријечима, сајт www.speechisfire.com даје одговор на то питање и пружа посjетиоцима прилику да чују како се говорило у другом миленијуму прије нове ере.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *