Зворничани: Скините асфалт у свим улицама, навикли смо на макадам (ФОТО)

Вијест да је у Зворнику покренута петиција којом грађани траже да се уклони асфалт са преосталих улица у центру, продукција је још једне иначице популарног Њуза. Вијести такве природе не би биле занимљиве, да немају снажну потку у стварности. Реконструкција градских улица започета је 10.10 2011. Планирана вриједност радова износи око 3,2 милиона КМ, 60 […]

недеља, март 17, 2013 / 12:04

Вијест да је у Зворнику покренута петиција којом грађани траже да се уклони асфалт са преосталих улица у центру, продукција је још једне иначице популарног Њуза.

Вијести такве природе не би биле занимљиве, да немају снажну потку у стварности. Реконструкција градских улица започета је 10.10 2011. Планирана вриједност радова износи око 3,2 милиона КМ, 60 одсто биће финансирана из средстава Развојног програма Републике Српске, а 40 одсто из општинског буџета.

Извођач радова је конзорцијум "Зворник путеви" из Зворника и "Бук промет" из Бијељине, док је надзорни орган Институт за грађевинарство из Бање Луке.

До сада су у потпуности завршене двије улице. Радови су текли етапно, па су неке улице започете крајем 2012, да би радови прекинути због лошег времена.

Извођач радова је оправдања спорости радова тражио и у томе да квалитет асфалта и ивичњака неће бити довољно добар, уколико не дође и до доброг слијегања земља, за што опет треба вријеме.

Посао је обиман, јер је уз обнову 3 саобраћајнице текла обнова водоводне и канализационе мреже. Да може бити проблема, најављивало се унапријед, јер нико није знао какво стање инсталација испод цесте може затећи. А ни гдје, јер се испоставило да не постоји катастар подземних инсталација, док годинама у овим улицама ништа није рађено на санацији водоводне, канализационе, електро и гасне мреже.

У неким улицама се морао "премоштавати" довод воде за околне зграде, да испорука воде не би била прекидана.

Како било, улице већ предуго стоје неасфалтиране, за што многи разлог траже у максималном труду општинске администрације да 2012. сачувају позиције. Није незанимљив примјер да је начелник Стевановић облијепио читав Зворник својим предизборним материјалом, те да је имао 5 различитих плаката.

Уједно је био једини СНСД кандидат који је изашао на ТВ дуел противкандидату, а да ли је био и изузетак у Српској гдје актуелни начелник није упрегао постојећа средства у кампању, трошећи ненамјенски општински новац? Па због тога започети послови касне?

Радови су поново започети прије неколико дана, и Зворничани се надају да ће ускоро бити завршени.

 

 0 КОМЕНТАРА

  1. И колико кажете да стоји? Нема потребе да се сређује, док начелник дође из своје куће у лозници, Зворничани, сналазите се

  2. Шта ће сељаци нису ни навикли да имају нешто добро. Што им то хаџија или Васић нису направили док су били на власти а да они су радили али у својим селима па данас Челопек и Економија боље изгледају од самог града Зворника. Ко хоће иоле да схвати схватиће, не може се реконструкција улица, а реконструише се осам најфреквентнији улица и тргова у граду, завршити за годину дана, то је немогуће у овом случају јер само једна фирма ради асфалитирање и уређење тротоара, Бук промет поставља цијеви за воду и канализацију, и он и не може асфалтирати, а гдје је ту зима, слијегање терена итд. Двије су улице лијепо завршене и то заиста сада личи на нешто а завршиће се и ово остало, само је потребно стрпљење, зашто нико не каже колико траје реконструкција у Бијљини. Још једном постављам питање хаџијиним и Васићевим присталицама – Зашто од 1992. до 2004. године ни једна градска улица није реконструисана осим што је ‘крпљена до изнемоглости’ и зашто се само развијао Челопек и Економија, и још пар села која су гласала за њихове партије?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *