Звезда тражи да се свима достави споразум АБА и Евролиге

Кошаркашки клуб Црвена звезда писаним путем затражио је у сриједу од предсједника Јадранске лиге Радована Лорбека да се свим клубовима који ове сезоне учествују у такмичењу хитно достави споразум са Евролигом. "Неусклађеност пропозиција АБА лиге са прописима ЕЦА око проходности у Евролигу…изазвали су велику пометњу међу клубовима и довели до преседана какав није забиљежен у […]

четвртак, март 7, 2013 / 08:57

Кошаркашки клуб Црвена звезда писаним путем затражио је у сриједу од предсједника Јадранске лиге Радована Лорбека да се свим клубовима који ове сезоне учествују у такмичењу хитно достави споразум са Евролигом.

"Неусклађеност пропозиција АБА лиге са прописима ЕЦА око проходности у Евролигу…изазвали су велику пометњу међу клубовима и довели до преседана какав није забиљежен у озбиљним кошаркашким организацијама…да четири кола прије краја… нисмо знали за шта смо се борили", наводи се у саопштењу Црвене звезде.

Клубови Јадранске лиге до прошлог мјесеца су вјеровали да ће у Евролигу ићи шампион и тим са најбољим пласманом на табели, да би се крајем фебруара објавило да само завршни турнир одлучује о пласману у елитно европско клупско такмичење. Челници Евролиге направили су уступак за Јадранску лигу, али само за текућу сезону.

"У намјери да и овог пута клубови не остану у заблуди, од Радована Лорбека је затражено да у најкраћем временском року свим клубовима достави поменути споразум…како би на дјелу могли да се виде сви детаљи тог споразума", наводи се у Звездином саопштењу.

Управа београдског клуба појаснила је да тако жели да се лично увјери у садржај споразума који су потписали први човјек Евролиге Дјорди Бертомеу и Лорбек.

"Основни разлог оваквог захтјева је жеља да се не понови слична ситуација са погрешним тумачењем пропозиција…Намера нам је да се лично увјеримо у све оно што у споразуму пише и све то упоредимо са саопштењем које је објављено на званичном сајту Евролиге, како не бисмо поново дошли у непријатну ситуацију. Послије свега што се десило, не желимо да се бавимо тумачењем већ да директно имамо увид у све чињенице", навела је управа Звезде.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *