Званично није нормалан: Инцко упоредио српску и НДХ

Коментаришући прославу Дана Републике, високи представник у исту раван довео Републику Српску и усташку НДХ.

уторак, јануар 10, 2017 / 15:03

Коментаришући прославу Дана Републике, високи представник у исту раван довео Републику Српску и усташку НДХ.

Инцко је изјавио да би сецесионистичке намјере дефинитивно биле "прекорачење црвене линије".

"За међународну заједницу постоји само дејтонска Босна и Херцеговина и Република Српска која је добила свој легитимитет 21. новембра 1995. године у Дејтону. Ако бисмо почели славити празнике као што је 9. јануар, онда би се неки могли досјетити и да се слави, рецимо, 10. април, дан када је основана Независна Држава Хрватска (НДХ). Мислим да то никоме не пада на памет и да треба гледати према будућности, а не према прошлости", рекао је Инцко за федералне медије.

Према његовим ријечима, уколико се утврди да је током јучерашње прославе у РС дошло до кршења Устава и закона БиХ, на потезу је Тужилаштво БиХ које треба реаговати по службеној дужности.

На питање да прокоментарише наредбу предсједавајућег Предсједништва БиХ Младена Иванића о ангажману припадника Оружаних снага БиХ јуче у Бањој Луци, Инцко је казао:

"Ја сам задужен за цивилне аспекте Дејтонског споразума, а за војне аспекте је задужен НАТО и сигуран сам да ће они размотрити овај случај", рекао је Инцко.

 0 КОМЕНТАРА

  1. Када је прије 15 дана Инцко лупио како је на истој скупштини српског народа у Холидеј Ину, а 9. јануара генерал Младић упозоравао на геноцид, нико од домаћих политичара није рекао Ај’несери. Пошто га наводно игноришу, не знам зашто сада реагују. А да је након вечеринке поводом личности године у БЛ, све саслужујући са Милетом и Жељком, набацио центаршутеве боље од Џајића и то је тачно.:P

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *