Званично: Џајић предсједник Црвене звезде

Легенда фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић и званично је данас изабран за предсједника црвено-белих, након што су саопштени резултати избора који су у претходна два дана одржани на Маракани. Џајић ће по други пут у каријери на предсједничку дужност ступити у суботу када ће се одржати сједница Скупштине клуба која ће верификовати резултате избора. […]

среда, децембар 19, 2012 / 18:17

Легенда фудбалског клуба Црвена звезда Драган Џајић и званично је данас изабран за предсједника црвено-белих, након што су саопштени резултати избора који су у претходна два дана одржани на Маракани.

Џајић ће по други пут у каријери на предсједничку дужност ступити у суботу када ће се одржати сједница Скупштине клуба која ће верификовати резултате избора.

Предсједник Изборне комисије Матија Радојичић на данашњој конференцији за медије рекао је да је на изборе изашло 1.824 од 7. 669 уписаних чланова, а да је Џајић добио 1.792 гласа, што је 90,5 одсто гласова изашлих бирача.

"Лично сам изузетно задовољан излазношћу с обзиром на све пратеће околности. Прије свега мислим на то што је постојао само један кандидат и што је било јасно да је и један глас довољан за избор. Такође, били су у питању радни дани и за разлику од претходних избора гласало се само у Београду. Много је важније што је Џајић добио толику подршку", казао је Радојичић.

Он је додао да се изборни процес на Маракани одвијао без проблема, у нормалној и културној атмосфери и да су томе додатно допринијели чланови бирачког одбора.
"Можда је симболично то што је на данашњи дан, на Светог Николу, Џајић постао предсједник, а сви знамо да је Звезда 1991. године титулу првака Европе освојила у Барију, на стадиону који носи име Светог Николе", примјетио је Радојичић.

На суботњој сједници Скупштине Џајић ће изложити свој предсједнички програм и план рада, а представиће и своје најближе сараднике, новог спортског директора Хорана Стојадиновића, као и нови Управни одбор.

Џајић је готово целу играчку каријеру провео у Црвеној звијезди, а претходно је предсједничку функцију обављао од 1998. до 2004. године. Прије тога био је спортски директор у периоду када је Звезда постала шампион Европе и свијета.
Он је у посљедњих мјесец дана био на челу Радне групе која је преузела руковођење клубом након одласка претходног председника Владана Лукића.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *