Жунић као и Видаковић: СЗП је неспособна власт, а не опозиција

Члан Главног одбора СНСД-а Игор Жунић изјавио је Срни да „такозвани Савез за промјене /СзП/ није никаква опозиција, већ неодговорна и неспособна власт која радећи погрешно у Сарајеву и неодговорно на локалном нивоу нема други избор него да покуша да направи хаос“. Коментаришући иступе челника СзП и најаве одржавања њиховог протеста 14. маја у Бањалуци, […]

среда, мај 11, 2016 / 17:16

Члан Главног одбора СНСД-а Игор Жунић изјавио је Срни да „такозвани Савез за промјене /СзП/ није никаква опозиција, већ неодговорна и неспособна власт која радећи погрешно у Сарајеву и неодговорно на локалном нивоу нема други избор него да покуша да направи хаос“.

Коментаришући иступе челника СзП и најаве одржавања њиховог протеста 14. маја у Бањалуци, Жунић је истакао да "чланице такозваног СзП нису никаква опозиција јер владају и на нивоу БиХ и у низу општина гдје су им катастрофални резултати".

"У многим општинама они су већ изгубили скупштинску већину, али то крију и зато и не сазивају локалне парламенте, често на штету властитих грађана. Примјер је Градишка гдје су блокирали и пројекат водовод и канализација, јер је за његову реализација неопходна одлука локалног парламента", истакао је Жунић, који је посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске.

Он је нагласио да се "такозвани СзП на нивоу БиХ, такође, понаша неодговорно и уз помоћ институција БиХ се обрачунава са институцијама и грађанима Републике Српске".

"Они раде на развлашћивању Републике Српске и у погледу капацитета, јер уводе праксу да се из Сарајева диктира Бањалуци, али и на финансијском развлашћивању Републике Српске блокирањем средстава која јој припадају. То су урадили са средствима ‘Електропреноса’, Свјетске банке, руског клириншког дуга, а сад најављују и да ће блокирати аранжман са ММФ-ом", истакао је Жунић.

С тога, нагласио је он, они нису никаква опозиција, већ неодговорна и неспособна власт која радећи погрешно у Сарајеву и неодговорно на локалном нивоу нема други избор него да покуша да направи хаос.

"Али то им неће проћи, јер грађани Републике Српске веома добро знају какве су им намјере", закључио је Жунић. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *