Зубац: Кривични извјештаји и против неких министара

Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Горан Зубац изјавио је да ова безбједносна агенција прикупила чврсте доказе о више неразјашњених тешких убистава. Зубац је поручио да нико неће бити поштеђен истраге, те истиче да је Сипа поднијела више кривичних извјештаја, међу којима и против неких министара који се терете за вишемилионске преваре и злоупотребе. […]

недеља, март 24, 2013 / 12:20

Директор Агенције за истраге и заштиту БиХ Горан Зубац изјавио је да ова безбједносна агенција прикупила чврсте доказе о више неразјашњених тешких убистава.

Зубац је поручио да нико неће бити поштеђен истраге, те истиче да је Сипа поднијела више кривичних извјештаја, међу којима и против неких министара који се терете за вишемилионске преваре и злоупотребе.

"За нас нема разлике у томе ако је неко од осумњичених на некој високој функцији, иако у јавности често важи перцепција да је то препрека за наше дјеловање", рекао је Зубац за "Прес РС".

Он је подсјетио да је Сипа крајем прошле године Тужилаштву БиХ поднијела више кривичних извјештаја против високопозиционираних званичника, који још нису познати јавности, јер ће бити објелодањени тек послије обраде у Тужилаштву.

Зубац је рекао да ће акција "Лутка", у којој су разбијени једни од највећих кракова хоботнице организованог криминала у БиХ, бити настављена и ове године.

"Веома брзо ће се видјети да смо успјели да расвијетлимо бројна неразјашњена убиства из протеклих година и неке од највећих послијератних пљачки", закључује Зубац.0 КОМЕНТАРА

 1. Зубац је највећи могући промашај и лик је споран из ратног и поратног периода по свим основама. Спреман је на петљавину сваке врсте. Он нема никакав кредибилитет у борби против криминалаца. Ако је спреман да покрене истрагу против свог шефа Додика онда би му можда и вјеровао. Све што буде урадио биће по његовом налогу, тако да ће бити ѕанимљиво какав прљави посао он треба да обави.

 2. Ноир. Тачно је да биографија г. Зубца, није баш посебно „респектабилна“. Напротив, изгледа да има неких резултата у његовом раду у Сипи. Најбоља референца за то је да је Сипа, под његовим вођством постигла неке резултате, је „кукњава“ кују су дигли неки сарајевски медији(читај ОБН, Слободна Босна итд) о г.Зубцу. Ово ми личи на случај главном тужиоца Тужилаштва БиХ, Милорада Барашина. Ова медијска халабука је прилично слична.

 3. Зубац је највећи могући промашај и лик је споран из ратног и поратног периода по свим основама. Спреман је на петљавину сваке врсте. Он нема никакав кредибилитет у борби против криминалаца. Ако је спреман да покрене истрагу против свог шефа Додика онда би му можда и вјеровао. Све што буде урадио биће по његовом налогу, тако да ће бити ѕанимљиво какав прљави посао он треба да обави.

  Zubac je i postavljen kao garancija da Dodik nece biti predmet bilo kakve istrage, Lagumdzija je zato i dobio MVP…

 4. Војо. Поставља се питање и надлежности Сипе, око истраживања евентуланог криминала г.Додика.
  Колико се разумијем, по садашњој уставној структуру БиХ, Сипа и нема никакву надлежност. Е што би неки(посебно у Сарајеву), то вољели, то је нешто друго.
  Грозим се режираних поступака, као у случају Младена Иванића и екипе.
  У случају Иванића, главну улогу су одиграли странци. Нисам упознат, колики је садашњи њихов утицај у Сипи.
  Још имају јак утицај, у правосудним органима на ниову БиХ.
  У предмету Иванић, ишли су дотле, да су прислушкивали и поједине тужиоце Тужилаштва БиХ, ако су били против тог предмета.
  Не знам колико је г. Зубац, под утицајем параобавјештајних структура у БиХ. Оне су те које доста тога креирају.

 5. Neprilagodjen

  Stvarno ne znam koja je striktna nadleznost sipe, a ne znam da li se sipa i pominje u ustavu bih, ni sud BIH nije ustavna kategorija pa ipak postoji, na zalost ali je tako.Medjutim sipa sprovodi(i srpovodila je) mnoge istrage, Lijanovici su na meti ovih dana…
  Meni bi bilo najdraze da Dodikov kriminal istrazuje policija RS i redovni tuzioci ovde, al od toga dugo jos nece biti nista.Ovako bi bilo bolje iko nego niko, al i tu je mrka kapa.Progon Ivanica je bila cista politika, kao i kod Dodika, al ne da nema dokaza vec je to orudje za politicku klanicu,lopovluci su u drugom planu…

 6. Vreme će sve pokazati.Ne pada snijeg da pokrije brijeg,već da svaka zvjerka pokaže svoj trag.Bojim se da su tragovi samo sitnih zvijerki pokazani.Iskreno ja vam ništa ne vjerujem.Bez promjene vlasti,reforme pravosudnog sistema nema uspješne borbe protiv kriminala i korupcije.Živi bili pa vidjeli.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *