Зове то силовањем: Трамп каже да су Кинези највећи пљачкаши САД

Фаворит за номинацију Републиканске странке за предсједника САД Доналд Трамп је оптужио Кину да „силује“ Сједињене Америчке Државе својом неправедном трговинском политиком, јављају данас амерички медији. Тај амерички милијардер је, обраћајући се својим присталицама на скупу у Индијани, истакао да је Кина "одговорна за највећу крађу у свјетској историји". Трамп већ дуго оптужује Кину да […]

понедељак, мај 2, 2016 / 22:11

Фаворит за номинацију Републиканске странке за предсједника САД Доналд Трамп је оптужио Кину да „силује“ Сједињене Америчке Државе својом неправедном трговинском политиком, јављају данас амерички медији.

Тај амерички милијардер је, обраћајући се својим присталицама на скупу у Индијани, истакао да је Кина "одговорна за највећу крађу у свјетској историји".

Трамп већ дуго оптужује Кину да манипулише вриједношћу своје валуте како би њен извоз био конкурентнији на глобалном нивоу, што је, према његовим ријечима, веома наштетило америчким компанијама и радницима.

"Не можемо да допустимо да Кина силује нашу земљу, што јој сада допуштамо", рекао је Трамп и додао: "Ми ћемо то промијенити. Имамо своје карте, не заборавите то".

У програму своје предсједничке кампање Трамп обећава да ће "постићи бољи договор са Кином који ће помоћи америчким компанијама и радницима да буду конкурентнији". 0 КОМЕНТАРА

  1. Скоро сам гледао неку емисију на ББЦ,са растом БДП тачно се зна за колико се процената уништи „еколошки отисак“ (ако сам добро упамтио) неке земље.
    Земље попут Кине постаће као зона око Чернобила.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *