Знате ли за сајбер-тужиоца Александра Симоновића? (ФБИ зна)

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је захвалница директора ФБИ за сарадњу и допринос у међународним акцијама спречавања високотехнолошког криминала тужиоцу Окружног тужилаштва Бања Лука Александру Симоновићу прво признање те врсте на југоистоку Европе.

четвртак, мај 26, 2016 / 14:32

Министар правде Републике Српске Антон Касиповић рекао је да је захвалница директора ФБИ за сарадњу и допринос у међународним акцијама спречавања високотехнолошког криминала тужиоцу Окружног тужилаштва Бања Лука Александру Симоновићу прво признање те врсте на југоистоку Европе.

"Ово признање потврђује лични ангажман, као и ангажман институција Републике Српске", поручио је Касиповић након састанка са представницима делегације америчког ФБИ, који су уручили захвалницу директора ове агенције за сарадњу и допринос у међународним акцијама спречавања високотехнолошког криминала тужиоцу Окружног тужилаштва Бања Лука Александру Симоновићу.

Он је појаснио да је ријеч о признању за појединце и институције Српске након свеобухватне међународне акције у склопу сајбер криминала са позитивним исходом.

Касиповић је додао да је у овој акцији учествовало 20 земаља, међу којима су Њемачка, Швајцарска и Холандија, а посебна признања су додијељена за учешће институција из Српске.

"Нарочито је важно да смо својим капацитетом, озбиљношћу и енергијом коју смо уложили показали да можемо учествовати у интернационалним операцијама које је предводио ФБИ. Овим смо потврдили да можемо постићи завидан резултат, а стечена искуства помоћи ће у надоградњи домаћег законодавства када је ријеч о борби против сајбер криминала", оцијенио је Касиповић.

Тужилац Окружног тужилаштва Бања Лука Александар Симоновић рекао је да је сајбер криминал глобални проблем, а спроведена истрага довела је до хапшења 76 лица у више земаља, чему су огроман допринос дале надлежне институције Републике Српске и БиХ, иако хапшења није било унутар земље.

Он је нагласио да му је задовољство примити овакво признање, додајући да Окружно тужилаштво Бања Лука ради на озбиљним истрагама у области сајбер криминала које ће ускоро довести до подизања оптужница.

Симоновић је нагласио да МУП Српске има изузетно обучене људе за борбу против сајбер криминала.0 КОМЕНТАРА

 1. Симоновић је нагласио да МУП Српске има изузетно обучене људе за борбу против сајбер криминала.
  ———————————

  А за борбу против ДОМОРОДАЧКОГ криминала немате стручњака???

  Ако ме сјећање добро служи,ономад су неки „стручњаци“ ангажовали ФБИ да истражују и убиство Вукелића!???
  Тако да…,
  :P:P:P:P

 2. Kakve veze ima kriminal u IT sferi sa ubistvom kada je struka u pitanju?
  Evo 2 minuta prebiram po glavi i ne mogu da ih dovedem u vezu, osim što je zakonom kažnjivo.

 3. „Evo 2 minuta prebiram po glavi“

  Odmori, brate malo.
  nemoj naglo.

  Pokušaj prvo po nekoliko sekundi, pa odmori, pa onda povećavaj trajanje.

  Bogami si me zabrinuo. Čuj, dvije minute…

  Ali dobro, važno je da imaš volju, ali nemoj se lako predati – za ikakav rezultat moraš dostiči barem pet minuta prebiranja o određenoj temi.

  Al, to za koju godinu – sad samo polako.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *