Зна се 8 учесника мундијала у Русији

Квалификације за Свјетско првенство у Русији 2018. године приводе се крају, а сада је већ познато осам сигурних учесника Мундијала.

среда, септембар 6, 2017 / 12:29

Мјесто у Русији обезбиједили су: Иран, Јапан, Јужна Кореја, Саудијска Арабија (Азија), Белгија, Русија (Европа), Мексико (КОНКАКАФ) и Бразил (Јужна Америка).

Азијске квалификације су при крају, јер је остало само да трећепласиране екипе из две квалификационе азијске групе, Аустралија и Сирија, у међусобном дуелу одлуче ко ће бити ривал четвртопласираног тима из КОНКАКАФ зоне (Сјеверна и Централна Америка и Кариби). Мексико је из те групе отишао на Мундијал два кола прије краја, док се за преостала мјеста боре Костарика, која не може бити испод четвртог мјеста, те Панама, САД и Хондурас.

Океанију ће у плеј-офу представљати Нови Зеланд, међутим шансе да се нађе на Свјетском првенству су минималне јер ће за ривала у плеј-офу имати екипу из Јужне Америке, а то је у овом тренутку Аргентина.

Кад је Европа у питању, једино је Белгија завршила посао у квалификацијама, док се Русија као домаћин аутоматски квалификовала на Свјетско првенство. Још неке репрезентације, попут Србије, Њемачке, Шпаније, Португала, тешко могу испод другог мјеста, али још је неизвјесно да ли ће на Мундијал директно или ће пролаз морати да траже кроз бараж.

На Првенству у Русији (14. Јун – 15. Јул 2018.) играће 32 репрезентације. Европа ће имати 14 представника (девет првопласираних + четири из баража + домаћин Русија), Јужна Америка 4 сигурна + 1 кроз бараж (?), КОНКАКАФ 3 сигурна + 1 кроз бараж (?), Африка пет, Азија четири сигурна + 1 кроз бараж (?), Океанија 1 кроз бараж (?).Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *