Злочини на Добрињи: Суђење одгођено јер Чечи тешко пада да му се суди за Бајрам

Суђењу Ибрахиму Чечи, који се терети за злочин над српским цивилима почињен 1992. године у сарајевском насељу Добриња, одгођено је због тога што оптуженом „тешко пада“ да му се суди у вријеме вјерског празника Бајрама. Предсједавајућа Вијећа Кантоналног суда у Сарајеву Далида Бурзић рекла је да је оптужени оправдао свој изостанак са суђења. "Садик Хота, […]

уторак, август 21, 2012 / 12:35

Суђењу Ибрахиму Чечи, који се терети за злочин над српским цивилима почињен 1992. године у сарајевском насељу Добриња, одгођено је због тога што оптуженом „тешко пада“ да му се суди у вријеме вјерског празника Бајрама.

Предсједавајућа Вијећа Кантоналног суда у Сарајеву Далида Бурзић рекла је да је оптужени оправдао свој изостанак са суђења.

"Садик Хота, бранилац оптуженог Чече, поднио је Суду поднесак 16. августа ове године у којем се наводи да је оптужени вјерник који је постио цијели мјесец рамазана, те му тешко пада да му се суди за Бајрам, што је овај суд прихватио као оправдан захјев одбране да се одгоди суђење", рекла је Бурзићева.

Кантонално тужилаштво у Сарајеву терети Ибрахима Чечу, некадашњег припадника Армије БиХ, да је 18. септембра 1992. физички злостављао цивиле српске националности који су копали ровове у насељу Добриња пет.

Чечи се, између осталог, ставља на терет да је ногама нанио више удараца С.В. у предјелу грудног коша, од чега је овај изгубио свијест и сломљена су му три ребра, преноси БИРН.
Суђење је одгођено за 30. август ове године, када ће бити саслушана два свједока одбране.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *