Златковићева: Ђокић одређује да ли остајем у министарству правде

Вршилац дужности министра правде Републике Српске Горана Златковић рекла је Срни да ће одлуку о евентуалном прихватању продужења обављања ове дужности донијети у консултацији са предсједником Социјалистичке партије Петром Ђокићем. "Прије свега морам се усагласити са предсједником СП, с обзиром на то каква је била одлука ове парије“, истакла је Златковићева, чија је примарна функција […]

четвртак, септембар 6, 2012 / 08:38

Вршилац дужности министра правде Републике Српске Горана Златковић рекла је Срни да ће одлуку о евентуалном прихватању продужења обављања ове дужности донијети у консултацији са предсједником Социјалистичке партије Петром Ђокићем.

"Прије свега морам се усагласити са предсједником СП, с обзиром на то каква је била одлука ове парије“, истакла је Златковићева, чија је примарна функција министар трговине и туризма Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић изјавио је јуче да очекује да СНСД предложи кандидата за ову функцију, те да ће, уколико се то не деси, бити продужена функција Златковићевој или ће за то бити овлаштен неко од других министара.

Извршни одбор Социјалистичке партије почетоком јула донио је одлуку да ова партија не може прихватити да Златковићева преузме функцију министра правде.

Ранији министар правде Џерард Селман почетком јуна је изабран за предсједника Уставног суда Републике Српске.

Председник Социјалистичке партије Петар Ђокић, чији је Златковићка кадар, изјавио је јуче да ће извршни одбор СП још једном анализирати предлог председника Владе Српске Александра Џомбића да за министра правде именује Горану Златковић.

Ђокић је потврдио да ће он лично подржати премијеров предлог, истичући да се нада да ће то учинити и извршни одбор социјалиста.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *