Живковић тражи смањење плата званичника БиХ

Предсједавајући Представничког вијећа парламента БиХ Милорад Живковић упутио је у парламентарну процедуру Приједлог закона о утврђивању висине плате запослених у институцијама БиХ, којим се предвиђа смањење плата изабраних и именованих званичника на нивоу БиХ. Према предложеним рјешењима, највиши коефицијент имали би чланови Предсједништва БиХ – 3,3, а слиједе чланови колегијума оба дома Парламентарне скупштине, те […]

четвртак, март 6, 2014 / 12:43

Предсједавајући Представничког вијећа парламента БиХ Милорад Живковић упутио је у парламентарну процедуру Приједлог закона о утврђивању висине плате запослених у институцијама БиХ, којим се предвиђа смањење плата изабраних и именованих званичника на нивоу БиХ.

Према предложеним рјешењима, највиши коефицијент имали би чланови Предсједништва БиХ – 3,3, а слиједе чланови колегијума оба дома Парламентарне скупштине, те предсједавајући и замјеници предсједавајућег Савјета министара БиХ са коефицијентом 3,2.

За посланике и делегате у Парламентарној скупштини предвиђен је коефицијент 3,1, док би се на министре и замјенике министара у Савјету министара БиХ примјењивао коефицијент три.

Висина основице нето плате у институцијама БиХ, према Живковићевом приједлогу, одређивала би се множењем коефицијента са износом просјечне нето плате запослених у БиХ, који утврди Агенција за статистику БиХ за претходну годину.

Плата члана Предсједништва БиХ са садашњих 4.750 била би смањена на 2.750 марака, док би посланици и делегати, умјесто 4.000 примали плату од 2.600 марака.
У образложењу приједлога закона, Живковић процјењује да би за плате и накнаде изабраних и именованих званичника БиХ у буџету била остварена уштеда од око 42 одсто. 0 КОМЕНТАРА

  1. E ovaj pokvarenjak mi je nešto zapiketo, to je strašno! Volio bi mu jednu šamarčinu odvaliti, da mu zvoni sedam dana u ušima!Taman da bi mjesec dana živio samo na vodi! Svako i jeste post…
    On se sjetio smanjenja plata par mjeseci pred izbore?! Jebem li ti familiju gnjido jedna smrdljiva!
    Da li taj konj može da shvati da ovo normalne ljude vrijeđa! Zna li mu iko to reći???

  2. Мукица, накрало се колико је стигао красти, па би сад да то мало смањи? Али не и да нешто врати од украденог и опљачканог узетог на лијепе очи, мандати, комисије, дневнице, одвојени животи, телефони, смјештај, аута, прековремени сати,….

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *