Жипе: Настављамо нападе

ПАРИЗ – Међународна коалиција предвођена САД, Француском и Великом Британијом „наставиће ваздушне нападе“ на војне циљеве у Либији, изјавио је у данас шеф француске дипломатије Ален Жипе. "Наставићемо војне ударе. Они ће трајати онолико колико буде потребно", изјавио је Жипе за радио РТЛ, оцијенивши да је почетак операција у суботу био "успјешан". Он је подсјетио […]

четвртак, март 24, 2011 / 10:47

ПАРИЗ – Међународна коалиција предвођена САД, Француском и Великом Британијом „наставиће ваздушне нападе“ на војне циљеве у Либији, изјавио је у данас шеф француске дипломатије Ален Жипе.

"Наставићемо војне ударе. Они ће трајати онолико колико буде потребно", изјавио је Жипе за радио РТЛ, оцијенивши да је почетак операција у суботу био "успјешан".

Он је подсјетио да је циљ да се заштити цивилно становништво и на питање да ли је коалиција пуцала на цивиле, Жипе је одговорио да се догађа управо супоротно и да су на мети једино војни циљеви.

Министар је оцијенио да режим Моамера Гадафија не може да опстане, али је подсјетио да пад његовог режима није дио циљева постављених у резолуцији 1973 Савјета безбједности УН.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *