Зико: Бразил није искористио шансу

„Бразил није успио да искористи шансу“, рекао је бивши играч Удинезеа за Коријере дело Спорт. Демонстранти у великим бразилским градовима, бијесни због високих пореза и корупције у власти, периодично, од јуна прошле године, преплављују улице Бразила узвикујући и пароле против одржавања Мундијала. Зико је нагласио да сама чињеница да се стадиони завршавају буквално у посљедњи […]

уторак, мај 20, 2014 / 14:40

„Бразил није успио да искористи шансу“, рекао је бивши играч Удинезеа за Коријере дело Спорт.

Демонстранти у великим бразилским градовима, бијесни због високих пореза и корупције у власти, периодично, од јуна прошле године, преплављују улице Бразила узвикујући и пароле против одржавања Мундијала.

Зико је нагласио да сама чињеница да се стадиони завршавају буквално у посљедњи час изазива забринутост.

"Надајмо се да неће бити више проблема, али када завршите стадионе само пар дана уочи Мундијала, неминовно је да то проузрокује бриге", рекао је Зико.

Он је подсјетио да су стадиони изграђени "великим дијелом новцем из јавних фондова".

"Народ због тога није срећан, пошто су организатори обећали, у тренутку када су добили право да организују такмичење, да ће новац из буџета ићи само на инфраструктуру", рекао је Зико.

Легендарни бразилски фудбалер и троструки освајач титуле првака свијета Пеле рекао је недавно да протести у Бразилу и кашњење у изградњи стадиона доводе у ризик Мундијал и да је "25 одсто страних туриста већ отказало путовање у Бразил".

"Бразил је имао времена да планира развој туризма, али у многоме није то остварио", рекао је 61. годишњи Зико.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *