Женска љепота по земљама: Иста дјевојка кроз различите меридијане

Свака земља има своје стандарде женске лепоте, а новинарка Естер Хониг је одлучила да истражи и какве. Она је послала људима из 26 земаља своју фотографију, како би је они обрадили у Пхотосхопу и резултати које је добила много говоре о томе како народи доживљавају лепоту. За потребе пројекта под називом "Пре и после", Хониг […]

петак, јун 27, 2014 / 09:52

Свака земља има своје стандарде женске лепоте, а новинарка Естер Хониг је одлучила да истражи и какве.

Она је послала људима из 26 земаља своју фотографију, како би је они обрадили у Пхотосхопу и резултати које је добила много говоре о томе како народи доживљавају лепоту.

За потребе пројекта под називом "Пре и после", Хониг је користила слободне платформе попут Фивера, како би конактирала готово 40 умјетника из цијелог свијета. Неки од њих су професионално користили Фотошоп, док су други били аматери. Осим вјештине, мора се у обзир узети и како је умјетник схватио задатак, пошто су неки примјењивали стандарде своје земље, док су други направили побољшања у оквиру онога што су имали пред собом.

Њен захтјев био је једноставан: "Учините ме лијепом".

"Фотошоп нам омогућава да постигнемо иначе недостижне стандарде љепоте, што достизање идеала чини још невјероватнијим", каже Хониг.

Иако неке обрађене фотографије, како ћете видјети, приказују само благо измјењену оригиналну слику, поједине (попут оне из САД) представљају потпуну трансформацију Естериног лица.

Вијетнам

Аргентина

Бугарска

Индонезија

Израел

Мароко

Индија

Чиле

Србија

Бангладеш

САД

Велика БританијаОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *