Земљотрес у Непалу, погинуло више од 800 људи

У снажном земљотресу који је јутрос погодио Непал, погинуло је више од 1000 људи, а страхује се да је много људи заробљено у рушевинама, саопштили су локални званичници. "Међутим, то нису коначне цифре, страхује се да би број жртава могао да буде много већи", изјавио је замјеник главног инспектора полиције Комал Синг Бам, а преноси […]

субота, април 25, 2015 / 18:11

У снажном земљотресу који је јутрос погодио Непал, погинуло је више од 1000 људи, а страхује се да је много људи заробљено у рушевинама, саопштили су локални званичници.

"Међутим, то нису коначне цифре, страхује се да би број жртава могао да буде много већи", изјавио је замјеник главног инспектора полиције Комал Синг Бам, а преноси АП.

Снажан земљотрес од 7,9 степени по Рихтеру, са малом дубином, најтеже је погодио град Катманду.

Изазвао је рушење многих зграда, велики број људи је повријеђен, а над градом се надвио велики облак прашине, преносе агенције наводе свједока.

Разоран земљотрес покренуо је велику лавину на Монт Евересту гдје је према посљедњим информацијама погинуло најмање десет лица.

Лавина је затрпала базни логор, због чега је повећан страх за безбједност стотине планинара који се налазе у том подручју", изјавио је званичник Министарства туризма у Катманду Гјанендра Шреста.

Званичници Министарства процјењују да је најмање 1.000 планинара, међу којима око 400 странаца било у базном кампу и на Евересту у вријеме земљотреса, преноси Ројтерс.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *