Збуњивац: Камерон спреман на сарадњу с Јункером

Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је данас у Лондону да је спреман да сарађује с новим предсједником Европске комисије Жан-Клодом Јункером, чијој се кандидатури жестоко противио. „Треба да радимо с предсједником Европске комисије као што смо то одувијек радили у служби националних интереса”, рекао је Камерон у парламенту, чији су посланици већином негодовали после његове […]

понедељак, јун 30, 2014 / 21:38

Британски премијер Дејвид Камерон изјавио је данас у Лондону да је спреман да сарађује с новим предсједником Европске комисије Жан-Клодом Јункером, чијој се кандидатури жестоко противио.

„Треба да радимо с предсједником Европске комисије као што смо то одувијек радили у служби националних интереса”, рекао је Камерон у парламенту, чији су посланици већином негодовали после његове изјаве.

Камерон је рекао да је разговарао с Јункером који му је рекао да је „спреман да одговори на британску забринутост о ЕУ”.

Британски премијер је додао да и даље има амбицију да ојача везе између Британије и ЕУ.

Јункер је у петак изабран за новог предсједника Европске комисије. Само су Британија и Мађарска гласале против.

Камерон је водио праву битку против Јункерове кандидатуре за предсједника Европске комисије, сматрајући да је он „човјек прошлости” и „погрешна особа” за ту функцију.

Током кампање Камерон је рекао да ће 2017. године организовати референдум о судбини Британије у ЕУ, ако буде поново изабран на предстојећим парламентарним изборима у земљи, предвиђеним за мај 2015. године. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *