Збогом српско море: НАТО дошао у Бар по своје

НАТО Стална поморска група 2 (СНМГ2), коју чине два британска и по један француски и грчки војни брод, упловила је у Луку Бар, у оквиру своје редовне мисије Медитераном.

субота, септембар 16, 2017 / 20:31

Циљ посјете је јачање односа са Морнарицом Војске Црне Горе, као нове државе – савезнице у оквиру Алијансе, кажу ови што су упловили, а ми који смо без Суторине, кажемо да је улазак Црне Горе у НАТО, заједно са пројектом њене независности, потпуно блокирање Србије и приморавање на комадање, понижавање и послух ЕУ и НАТО.

„У суботу, 16. септембра, министар одбране, мр Предраг Бошковић посјетиће британски ХМС “Дункан”, а за понедјељак, 18. септембра, планирана је заједничка вјежба морнара и официра са савезничких бродова са припадницима Бординг тима Морнарице ВЦГ. Током боравка бродова у Луци Бар, биће организовано више активности. Припадници Морнарице ВЦГ и морнари са бродова НАТО Сталне поморске групе 2 реализоваће низ спортских активности, а бродове ће посјетити више група ученика Бара и других дјелова Црне Горе“, казали су из Министарства одбране.

СНМГ2 је мултинационала, интегрисана поморска групација, у којој бродови савезничких земаља вјежбају и раде заједно као тим. Та група је на располагању за широки спектар задатака, од војних вјежби до реаговања на кризе и учествовања у оперативним задацима. Углавном дјелује у Средоземљу, али може бити распоређена и на другу позицију.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *