Жбогар: ЕУ следеће седмице усваја ССП са Косовом

Следеће седмице ће Европска унија усвојити Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) са Косовом, који ће после тога био послат земљама чланицама ЕУ на дискусију и могао би да буде потписан до љета, изјавио је данас специјални изасланик ЕУ на Косову Самуел Жбогар. „Завршили смо преговоре о ССП, које смо почели смо прошле недеље, и […]

четвртак, април 23, 2015 / 21:57

Следеће седмице ће Европска унија усвојити Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) са Косовом, који ће после тога био послат земљама чланицама ЕУ на дискусију и могао би да буде потписан до љета, изјавио је данас специјални изасланик ЕУ на Косову Самуел Жбогар.

„Завршили смо преговоре о ССП, које смо почели смо прошле недеље, и 30. априла ће бити усвојен ССП са Косовом, који ће бити послат земљама чланицама на дискусију и то ће нам сигурно омогућити да га потпишемо прије љета”, рекао је Жбогар у Приштини на сесији „Европска перспектива, ходање кроз маглу”, у оквиру панел Форума 2015. – пројекта Косовске фондације за отворено друштво.

„То значи да ћемо имати први уговорни однос између Косова и ЕУ. Свеобухватни уговор одређује и политички дијалог између Косова и ЕУ и мислим, никада до сада нисам употријебио ријеч историјски, али мислим да је врло значајан за обезбјеђивање односа између Косова и ЕУ”, рекао је Жбогар, пренијели су приштински медији.

Жбогар је рекао да је посвећен интеграцији Балкана у ЕУ, укључујући и Косово, јер је, по његовим ријечима, од интереса за ЕУ да Косово настави да се креће ка чланству.  Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *